lanajelena -> RE: prava radnika (18.6.2013 18:49:53)
|
IZVORNA PORUKA: Zell Jel ima neka RRajka da je pravnik posto vidim svi mi samo postavljamo pitanja a od strucne osobe nemamo nikakve odgovore.... Jel imao neko iskustva sa poslodavcem koji: *prijavljuje radnika na mesec dana (i tako mesec za mesec, ne bi li mu sto bezbolnije mogao dati sut-kartu), *prijavljuje na minimalac (razliku isplacuje na ruke), *ne isplacuje dane praznika niti godisnjeg odmora (ako je taj mesec na godisnjem, obavezan je da mu vrati deo i od onog minimalca sa tekuceg racuna, kad isti podigne), *ne isplacuje zakonom obavezne nadoknade (putni trosak, topli obrok, dnevnice), Kako ova drzava misli u EU ja nemam pojma.... Nisam pravnik ali ajde,prijava radnika mislis regularno u socijalnom ili mu produzava probni rad,ako je prvo onda taj sam sebi skace u stomak,jer se zeza sa papirima stalno a nema nikakvih prednosti sto se tice minimalca uglavnom svi tako isplacuju(nista novo),za godisnji,praznike bi trebao redovno da isplacuje,sem ako je neko uzeo neplaceno,konkretno za topli obrok,regres ja to obracunavam svima u plati i to moze da bude nesto simbolicno(pogledaj obracun zarade mora da pise) a putne troskove retko ko isplacuje
|
|
|
|