*Alexx* -> Šumadijska sarma (15.3.2010 14:18:59)
|
IZVORNA PORUKA: Jos malo pa mamica Prvo skuvas pasulj,ja na manju glavicu stavim oko 150g pasulja,ili ako uzimas iz konzerve i zatim ga doooooooooobro ocedi. Treba ti jedna manja glavica kiselog kupusa za toliku kolicinu pasulja,poskidas listove u koje ces motati,dobro ih operes da ne budu jako kiseli i slani.Prodinstas dve glavice crnog luka,stavis jednu sup. kasiku aleve paprike,moze slatka,moze ljuta,ko sta voli.Dodas,bibera,po zelji.U to dodas pasulj da se prodinsta sa tim lukom da malo dobije taj smek !Onda svaki list punis tom smesom,zamotas kao sarmu i poredjas u vatrostalnu ciniju.Preko svake sarmice ja stavim jos malo tucane paprike,eto onako i zalijes sa malo vode da ukrcka i peces na 180 stepeni ,malo da dobije bojicu,to je u sustini sve kuvano-dinstano. Zaboravih reci da uz to ide samo neki feta sir,ili onaj sitan sir,extra je kombinejshn
|
|
|
|