Anoniman -> RE: crveni obrazi (11.3.2009 8:18:31)
|
Luki se ekcem javio sam na obrazima. Nigde drugde na telu. Javlja se uglavnom kod svetle dece (svetle kože, kose i očiju), no o svemu tome ima u temi o ekcemu na dečijoj koži. Počelo je samo crvenilom, pravilnim crvenim krugom na obrazu, jače na desnom nego na levom, onda su se pojavili kao plikčići (ili bar je meni na to najviše ličilo). Nisam ga vodila kod lekara, savetovali (razni ljudi) su mi Penaten i acidi borici da se to osuši. Kada se osušilo - onda se presušilo, ja eto, nikome ne bih savetovala da to ponovi za mnom. Posle sam mesecima mazala Pantenol mašću, ne bi li se malko smekšalo, pošto su moje pete mala maca spram onoga šta je on jadan imao na obrazima. Na kraju smo bili i kod dermatologa... dobili smo onu kremu na A... (ne mogu da se setim, piše u toj temi o ekcemimima. Moj savet: ako se stanje ne pogoršava, ostaje samo na crvenilu, sačekaj sledeću redovnu kontrolu pa pitaj pedijatra. Ako bude promena na koži, ne ponavljaj moju grešku, idi kod lekara. Naime, nisam ja ništa strašno uradila, on sada ima super kožu, ali smo se nepotrebno napatili.
|
|
|
|