Trbica -> RE: Intrauterusni zastoj u rastu (IUZR) (11.3.2010 11:26:11)
|
Verus, imala sam slican slucaj, nemoj da brines samo moze bebcu da steti. Meni su konstatovali da mi beba kasni dve nedelje, pa jednu nedelju pa tri nedelje, pa kada su mi rekli da mi je beba premala, a svaki put me je gledao drugi ginekolog i svaki je rekao drugacije, su resili da me hospitalizuju, pa su mi merili pritisak koji je maksimalno skocio od stresa i traume, ja sam vristala bukvalno da mi je uvek tako na nervnoj bazi i da me ne kljukaju metildopom i bensedinima, Lezala sam u bolnici jer su mislili da cu da se prevremeno porodim jer su mi se od sresa javile pojacane lazne kontrakcije i nastavili da me kljukaju. Posle tri dana plakanja, traumiranja i pokusavanja da objasnim da mi je ovde strasno zatrazila sam da izadjem iz bolnice, Po svim nalazima koje su mi radili nusu mogli nista da mi nadju, sve je bilo u redu!!! Samo su mene i moju porodicu traumirali, ja i mm smo male bebe, bebac to nasledjuje od tate. Mnogi pogrese prilikom merenja bebe u stomaku. Pratila sam svoj instikt i bila sam u pravu, nisam se ranije porodila, porodila sam se 2 dana pre termina, devojcica je bila teska koliko i ja, 2700. Normalana tezina bebe je od 2500, nije ok da bude ispod toga! Bebac je dobio najbolje ocene i posle 3 meseca ona je naprednija od svojih vrsnjaka! Jos da dodam, ti imas jos vremena za bebca i sebe, a 99% su pogresili gramazu bebe jer meni su lekari varirali i do kilograma prilikom merenja bebca u stomaku, svako je rekao drugacije... Necu vise da smaram... znas i sama da je bolje da uzivas i da probas da slusas svoj unutrasnji osecaj i da se ne stresiras u tim poslednjim nedeljama! Zelim ti puno srece i sigurna sam da ce sve da ispadne u redu!!!!!
|
|
|
|