micketta -> RE: Nemamo bebe zbog finansijske krize (11.3.2010 1:02:49)
|
ja imam bas grozno iskustvo sto se tice poslednjeg radnog mesta... dosla sam u tu firmu 2007, sa jos jednom devojkom kao zamena za koleginicu koja je u to vreme bila 4. mesec trudnoce, da pokrivamo celokupno robno knjigovodstvo i finansije... u decembru 2008. sam nazalost izgubila bebicu u 8. nedelji aprila 2009. koleginica koja je bila na porodiljskom, dakle, ona koju smo menjali, se vraca u firmu a ja u avgustu saznajem da sam u drugom stanju, o cemu sam ubrzo i obavestila poslodavca... pocetkom septembra, kada su godisnji odmori privedeni kraju, poslodavac mi saopstava da za mojim radnim mestom vise ne postoji potreba iako je prethodno upoznat da sam trudna (ona druga devojka je u medjuvremenu sama dala otkaz). ja sam odmah reagovala tako sto sam mu stavila do znanja da hocu da idem na bolovanje znajuci da on trudnici po zakonu ne moze da da otkaz... od tada, naravno, primam minimalac, ali, istovremeno ne osecam nikakav pritisak od strane ostalih zaposlenih, sto je u toj firmi bilo svakodnevno. osecam samo veliku gorcinu u odnosu na takvog odvratnog coveka i sebi kazem da ima boga... da napomenem da je u medjuvremenu primio na moje radno mesto pripravnicu pomocu onog programa 'prva sansa' i da ju je nakon isteka pripravnickog staza prijavio u stalni radni odnos... toliko o tome da za mojim radnim mestom ne postoji potreba... dugo sam razmisljala da li bi mi bilo bolje da sam jos onda u septembru prihvatila tu njegovu kretensku ideju o otkazu a onda pravac advokat, pa da se gospodin pushi, jer su kazne za otpustanje trudnice koja je bila u radnom odnosu na neodredjeno vreme, ogromne. sa druge strane, u to vreme sam samo zelela mir i nisam vise htela da se izlazem nepotrebnom stresu. bila sam u trecem mesecu trudnoce i samo sam razmisljala da bebici ne bude nista, da sve bude ok... nadam se da cu nakon isteka porodiljskog naci novi posao a svakako necu pristati da me ovaj 'trenutni' poslodavac napravi budalom i da odem bez otpremnine. nema sanse. sve sam se lepo raspitala i koliko sam ukopcala, on, ako i tada bude zeleo da me otpusti, mora da napise da sam tehnoloski visak, i isplati mi otpremninu u zavisnosti od godina staza... nisam osvetoljubiva ali jos ce on zazaliti itekako jer se gnusham nepravde nanete neduznim ljudima... izvinite sto smorih ovom pricom. mene to zaista i dan danas muci i ne mogu da shvatim kako takav jadan mozak funkcionise... htedoh reci da pored svih stresova i nevolja sa kojima sam se na poslu morala suociti, bebica je ipak pobedila i to je ono sto je najbitnije [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
|
|
|
|