BubaBubica -> RE: Nemamo bebe zbog finansijske krize (22.4.2016 8:42:49)
|
Mi smo na selu i nismo ni siromašni, ali smo daleko od bogataša. Meni je najvažnije da imamo svoj krov nad glavom, a muž radi a ja zaradim tu i tamo ali znači, često smo zimi živeli od mog ''sitniša''. Jedino je kod nas malo drugačije što imamo veliku baštu iza kuće pa tu posadi svekrva svašta i tako tokom godine bar zeleniš ne moramo da kupujemo, delimo ono što rodi, i njoj dobro jer je druga snajka svuda zasadila travu kod njih pa nema mesta za baštu, a i nama dobro jer nam neko pomaže sa baštom. Stoku hrane svekijevci pa i tu imamo plus što ne moramo da kupujemo meso... Ono što zaradimo ostaje za račune i osnovne stvari za decu. Ne stidim se da nabavljam polovne stvari a i sama da ih nosim. Često kvalitetnije pazarim polovno nego da kupim novo kod kineza jer kod nas butika nema. Za putovanja nema ni reči, jednostavno tu ne ostaje ništa viška i meni ne smeta. Ono što skupimo ulažemo u kuću, tehniku i tako... Jako je važno pametno trošiti novac ma koliko ga imali, kod nas ima sirotinje koji imaju više od 4 dece ali većina su uredni, vredni, nose polovnu garedobu ali i brinu o njoj, dok smo imali slučaj roma gde je žena samo rađala decu a deca išli naokolo GOLI po snegu i pravili probleme po selu, gađali ljude kamenjem, psovali ih pa su ih socijano rasporedili po hraniteljskim porodicama a sa roditeljima ne znam šta je ni gde su otišli. Socijalno im pre toga obezbeđivalo kuće i svaku su uništili, ili spalili ili toliko zapustili da su je posle samo srušili. Odeća koju su dobijali je bila svuda po podu po dvorištu razbacana, a dobijali su novac što su ugroženi. Tako da sve je stvar organizacije, a svaki normalan čovek neće dopustiti sebi da izrađa decu pa posle da nema ni za sebe ni za njih. Ja sam veliki ljubitelj dece, ja imam brata i sestru a imam i tetke, mamine sestre koje su malo starije od mene, 4 komaTa [sm=smiley36.gif] i kao da su moje sestre, neprocenjivo bogatstvo. Živela sam sa njima kao mala dok su moji roditelji radili u inostranstvu pa smo verovatno zato vezane jedna za drugu. Oni su osmoro dece, bili su siromašni ali su imali sve što im je bilo potrebno. Pre vrtića sam i ja živela sa roditeljima u inostranstvu ali tu samoću što nisam imala skim ni gde da se igram, stalno u stanu sama sa sobom, sa skupim igračkama a život kod bake sa tetkama i ostajanje na ulicama od jutra do mraka sa gomilom dece... Šta da vam više pišem [sm=smiley31.gif] Dakle, može se živeti i sa manjim financijskim prihodima ali samo ako zna da se pametno potroši taj novac [sm=smiley20.gif]
|
|
|
|