Jele -> RE: vrt / baštica (23.2.2011 10:08:11)
|
IZVORNA PORUKA: Snelle Uh Jele, teško pitanje! Ne postoji neka standardna cena što se toga tiče, jer to sve zavisi od toga ko ti radi uredjenje - npr. neće ti istu cenu dati pojedinac i firma, pa onda neko ko već godinama radi u struci i onaj ko je tek završio fakultet. Druga stvar, cena zavisi i od toga šta projekat podrazumeva, tj. koliko je komplikovana njegova izrada i treće zavisi od kvadrature koja se projektuje. Ono što je kao neko "pravilo", mada ne verujem da se ljudi toga pridržavaju je da, cena projekta zavisi od potrošenog materijala za njegovo izvodjenje pa sve to puta 60%. Hvala draga u svakom slučaju, htela sam čisto da znam, jer bismo voleli da angažujemo nekog stručnog od proleća pa da nas baš ne oderu, volem da znam unapred... A kvadrata ima dosta, mislim 1500, a tu je i velika kuća na placu. Onako plac ide uzbrdo, hoćemo komplet da ga ogradimo da nas niko ne vidi (da možemo goli da se vijamo [sm=smiley36.gif]) i ja ne volim onako pici - glici već kao malo neobaveznije, kako da kažem opuštenije.... Većinom bih volela da sadimo drveće, borovi me interesuju, imamo već dve ogromne jelke i dve male (novogodišnje), orah skroz gore pred kraj placa, lešnik, smokvu nešto malo ruža, božur, napred uz kapiju uz ulicu je breza i iza nje velika ali malo šugavija jelka, nisam stručna i ne znam vrste.... Sve u svemu mislim da bi mogao fenomenalno da se uradi, imamo čak i iskopan bunar, pa sam mislila da od gore onako stavimo neku ozidanu starinsku varijantu bunara... A deo za kafenisanje i roštiljanje moram posebno da osmislim... Stazice bih volela onako kao ''neobavezne'' kamene ploče a između trava, ma ne znam da se izrazim, baš ću probati da nađem negde neku sliku onoga što mi se sviđa...
|
|
|
|