Bebilina -> RE: vrt / baštica (5.7.2013 14:59:32)
|
Mi imamo dosta voca u basti: dve tresnje, kajsiju, dve jabuke, smokvu, sljivu, vinovu lozu i sve to puno radja bez bilo kakve paznje, prskanja isl. E sad moramo jedino da kajsije pazimo od veverica (citaj nemoguce) i tresnje od ptica (ranije branje ili da razvucemo mrezu [sm=zmeden.gif]). Tako da smo od kajsije pretprosle godine imali desetinu kilograma, a prosle i ove tek nekoliko. Tresnje su ok, pazimo pa cim krenu da ih napadaju i mi i komsiluk u berbu. Jabuke su fenomenalne, jedna veca, druga krojena na patuljastu i strasno puno rode. Jedemo mi, jede komsiluk, jedu ljubimci, pravimo sos, sok, mm nosi na posao i ostavimo i preko zime po par gajbica... Gvozdje je belo, sa semenkama, pravio je mm od njega prosle godine marmeladu i super je bila. Nisam mu dala da pravi vino, ko zna sta bi napravio [sm=smiley36.gif] Smokava ima ove godine dosta, pa videcu da mozda slatko napravim. Al ja ih sveze obozavam, mogla bih da zivim na njima. E ove godine smo pozadili i jagode, 10ak korena sa kasnom berbom. To je cera trazila. Od povrca imamo sargarepu i mladi luk, nismo ove godine nista drugo jer imamo malog nevaljalca koji vidi nas pa i on kopa ili mi cupa povrce. Imamo i puno zacinskog bilja: persun, korijander, bosiljak, mentu, ruzmarin, fennel, dill i jos par slicnih zbunova sto divljaju svake godine.
|
|
|
|