Anoniman -> RE: Hitno menjati obrazovni sistem! (9.3.2009 14:14:51)
|
Da bi se matematika znala posle - u srednjoj školi, jako je bitno koliko se nauči u osnovnoj, i kakav odnos nastavnik uspe u detetu da probudi. Ja sam imala fenomenalnu nastavnicu u školi, međutim, ima đaka koji brže kapiraju i koji sporije kapiraju, tako da se na časovima ne stigne uvek sve. Povećati fond časova? Pa ne znam... Uglavnom, krenula sam privatno na časove, ali ih nisam koristila za vežbanje. Vežbala sam kod kuće, a na privatnim časovima sam pitala nejasno. Znam, znam, reći ćete, zašto to nisam pitala u školi? Ah, ne znam, ni ne sećam se. Hoću da kažem, da su meni te dve nastavnice ugradile fenomenalan odnos prema matematici. Ubacile su mi u glavu princip razmišljanja. Ne znam dal me razumete. [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Meni je matematika bila omiljeni predmet, čak sam htela i da je upišem posle srednje škole na prirodno matematičkom faxu, međutim, nisam želela da budem nastavnik, pa sam odustala. Ovo za sveske... ne mogu da verujem. Ja NIKADA nisam rešavala zadatke u knjizi, ni kada je bilo mesta. Iz više razloga. Nije mi bilo pregledno. I drugi, posle kada vežbam zadatke pred kontrolni/pismeni, htela ili ne - vidim postupak.
|
|
|
|