Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: plodni i nepolodni dani 29.10.2008 13:37:21
|
|
|
|
Lu
|
E ovo je novost za mene,pa zar smo samo pet dana u mjesecu plodne?
|
|
|
|
RE: plodni i nepolodni dani 29.10.2008 13:41:52
|
|
|
|
Anoniman
|
Pa... ustvari da, čak su nas u školi učili i kraće (kao od 14-16 dana ako je nulti dan prvi dan menstruacije). Međutim, ima tu i nekih drugih stvari, kao što je da nemaju svi ciklus na 28 dana. Ili da su meni plodni dani od 8og dana. A ovo što je dr napisao je izvor iz literature, i slučaj kod većine žena na celom svetu, ali ne i kod svih.
|
|
|
|
RE: plodni i nepolodni dani 29.10.2008 18:58:06
|
|
|
|
guppy RR
|
Da, ključan je početak rečenice "u ciklusu koji traje 28 dana", a to imaju žene vrlo retko ovih dana čini mi se. Čim imaš problema sa ciklusom, manje su ti šanse oplodnje. Ja sam imala zadnji ciklus pre zatrudnjivanja dug 6 meseci, pa zamisli sad kako je bilo "uhvatiti" baš tih par plodnih dana. UŽAS!
|
|
|
|
RE: plodni i nepolodni dani 30.10.2008 8:42:35
|
|
|
|
Anoniman
|
Jeste ključno to 28 dana, ali ustvari odgovor na pitanje koje je lu postavila je da, koliko god nam trajao ciklus, plodni dani su svega par dana.
|
|
|
|
RE: plodni i nepolodni dani 30.10.2008 10:31:18
|
|
|
|
guppy RR
|
Da... a ja nastavila da brbljam o verovatnoći za zatrudnjivanje, koja se smanjuje dužinom ciklusa
|
|
|
|
RE: plodni i nepolodni dani 7.4.2009 17:51:39
|
|
|
|
erna
|
ej mooolim vas da mi pomognete .... mislim da sam trudna ali se bojim kupiti test... M sam dobila 21.3. a spavala sam s momkom 27. i 28. 3. da li su mi to bili neplodni dani ili suprotno,jer ja te neplodne dane ne znam nikako izracunati...pls pomozitee
|
|
|
|
RE: plodni i nepolodni dani 9.4.2009 8:59:27
|
|
|
|
Modessty
|
Erna sve je moguće! Prvo nisi napisala koliki ti je ciklus. Na 28 dana? kraće ili duže od toga? pa čak i pored tih podataka niko ne može sa sigurnošću da ti kaže da li su ti to bili plodni dani. Jedino se može ustanoviti ultrazvukom. A još ti je rano za test.
|
|
RE: plodni i nepolodni dani 9.4.2009 9:05:58
|
|
|
|
Modessty
|
Kad smo kd plodnih dana. Moja koleginica je ostala u drugom stanju 6. dana ciklusa, odmah nakon prestanka krvarenja. Ja sam ostala u drugom stanju "školski", jer mi je par meseci pre trudnoće ciklus bio na 28 dana, pa je i ovulacija bila 14-15 dana ciklusa. Nagadjanje se isplatilo. I to samo tada. Evo prošle su 4 godine i ništa se ne dešava! Mislim da je apsolutno nesigurna ta metoda računanja plodnih dana na osnovu dužine ciklusa. Čak i doktori imaju problem da na uz utvrde ovulaciju. A mislim da ti plodni dani mogu pasti u različite dane svakog meseca. Ma trudnoća je čudo!!! Najgluplja stvar je imati nezaštićen odnos jer se uzdaš u odokativno računanje plodnih i neplodnih dana! Ako već nećeš da zatrudniš koristi prezervativ ili tabletice za kontracepciju! Valjda će taj 21. vek da dodje i u Srbiju!!!! Izvinjavam se ako sam malo gruba ali me stvarno nerviraju komentari odredjene sadržine
|
|
RE: plodni i nepolodni dani 9.4.2009 14:18:54
|
|
|
|
NadaR
|
Najgluplja stvar je imati nezaštićen odnos jer se uzdaš u odokativno računanje plodnih i neplodnih dana! Ako već nećeš da zatrudniš koristi prezervativ ili tabletice za kontracepciju! Valjda će taj 21. vek da dodje i u Srbiju!!!! daaaaaaaaa
|
|
RE: plodni i nepolodni dani 10.4.2009 13:29:21
|
|
|
|
Modessty
|
eto kako je Lenka dobar diplomata! lepo sve natenane objasni, a ja pravi živac!
< Poruku je uredio Modessty -- 10.4.2009 13:31:24 >
|
|
RE: plodni i nepolodni dani 13.4.2009 2:53:04
|
|
|
|
kumara
|
Mod srce!!!
|
|
|
|
RE: plodni i nepolodni dani 20.5.2012 11:48:47
|
|
|
|
Anoniman
|
ako sam ja dobro razumeo...spavao sam sa devojkom 19 maja,ona je imala poslednji ciklus 9-10 maj...da li moze da zatredni...Hvala u napred?
|
|
|
|
RE: plodni i nepolodni dani 20.5.2012 12:54:26
|
|
|
|
Maraj
|
Sve je moguce... Da li ste imali nezasticen odnos? Poslednji ciklus je imala 9-10 maj, tako si napisao, jer to pocetak ili kraj ciklusa, koliko joj inace traju ciklusi?
|
|
|
|
RE: plodni i nepolodni dani 21.5.2012 10:54:31
|
|
|
|
Jole84
|
E pa to nije stigo sve da ispita
|
|
RE: plodni i nepolodni dani 21.5.2012 18:43:35
|
|
|
|
Maraj
|
jao jole, jole sta ce, vidis da se on vise "zanima" nego ona...
|
|
|
|
RE: plodni i nepolodni dani 22.5.2012 16:13:13
|
|
|
|
Ricola
|
Je li moguce da 6 dc moze biti plodan dan?
|
|
RE: plodni i nepolodni dani 22.5.2012 16:16:06
|
|
|
|
daca77
|
Moguce...zena mog kolege, inace dr po zanimanju, je god.dana izgubila muckanjem u sredini ciklusa...na kraju na UZ joj kazu da joj je plodan period odmah nakon -a to dodje od 4dc.
|
|
|
|
RE: plodni i nepolodni dani 22.5.2012 16:18:26
|
|
|
|
Ricola
|
Pa to me uopste ne cudi, kod mene hoce inace tako sve odprilike mimo svet..
|
|
RE: plodni i nepolodni dani 24.5.2012 18:16:12
|
|
|
|
jelena26
|
moze jedno pitanje :) ? dali sam ubola plodne dane , dobila sam 1, maja a odnose sam imala sa deckom 23 i 24 maja, na 28 dobijem m e sad dali sam ubola plodne dane a oni kalkulatori svaki kaze drugacije , unapred hvala
|
|
|
|
RE: plodni i nepolodni dani 24.5.2012 18:47:57
|
|
|
|
Nataša1
|
Jelena, najverovatnije nisi. Ako imaš pravilan ciklus na 28 dana, plodni dani su obično od 11. do 18. dana cilusa, što znači negde između 11. maja i 18. maja. Naravno, postoji mala šansa da ti je ovulacija bila jako kasno i da ste ipak "uboli"
|
|
|
|
RE: plodni i nepolodni dani 24.5.2012 19:28:24
|
|
|
|
jelena26
|
:(
|
|
|
|
RE: plodni i nepolodni dani 24.5.2012 19:38:00
|
|
|
|
Ricola
|
Polako Jelena, ako nije sad bice sl mesec...ne brini i uzivaj....
|
|
RE: plodni i nepolodni dani 24.5.2012 19:38:31
|
|
|
|
Nataša1
|
Sledećeg meseca budite vredni od 8. do 15. juna
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici 10 saveta za brigu o sebi nakon embriotran...Odabir prave klinike za VTO je najvažniji korak na vašem putu ka roditeljstvu. Uz tim iskusnih stručnjaka, veoma je važn...
lepic
Dajte im negu i preparate koje zaslužuju, najbolje, PHARMALIFE!
Ova godina je bila prepuna neprospavanih noći, uz FITOBALM je mnogo lakše sve prošlo, mazali smo po grudima, leđima i oko nosića da bi mogli da dišemo i udišemo blagi miris i sekret iz nosića je mekši i lakše ga je odstraniti.
Počeli smo polako i sa BRONCAMIL sirupom, kašljali smo jako, ma najstrašnije, bili smo pred upalom pluća. IMMUNO jos nismo, ali u januaru planiramo korišćenje i ovog vašeg preparata.
Apis Gola sprej je jako dobar da ublazi bol u grlu. Poštovanje za vaše proizvode. Hvala vam na brizi i pomoći!
Više >>
Anketa
За дојиље.
пеперутка16
Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?