|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  8 9 [10] 11 12   Sledeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: GAK Višegradska
23.6.2010 22:09:56   
mmilicaa
user posted image   user posted image

< Poruku je uredio mmilicaa -- 23.6.2010 22:11:27 >

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 226
24.6.2010 8:54:01   
mihi
Mmilice ako možeš zahtevaj da ti carski rade u epiduralu mnogo brže ćeš se opraviti. Ne znam šta je njima sa tom opštom anestezijom, vidim da se Mina žali da je imala problema. Moja sestra od strica je anesteziolog i dugo je radila u Keniji kaže u svim bolnicama čak i državnim se CR RADI U EPIDURALU, spinalu ili nekoj regionalnoj anesteziji nema opšte anestezije. ONda se prošle godine vratila posle 10 godina i zaposlila u GAK-u VIšegradska, nije mogla da se načudi kako se primitivno radi anestezija a došla iz Afrikeuser posted image

(odgovor članu mmilicaa)
Direktna veza do poruke: 227
24.6.2010 11:25:02   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: mihi

nije mogla da se načudi kako se primitivno radi anestezija a došla iz Afrikeuser posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu mihi)
  Direktna veza do poruke: 228
24.6.2010 11:30:20   
mihi
Stvarno Taške, sad ode žena u Norvešku kaže ne prija joj naša medicinauser posted image .

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 229
24.6.2010 11:32:58   
minavb
Ne prija ni pacijentima.user posted image

Mina, persona non grata :)

Mišljenje je kao zadnjica - svako ga ima.I ne samo što ga ima, već ima i potrebu da skine gaće i drugima maše istim ispred nosa.

(odgovor članu mihi)
Direktna veza do poruke: 230
24.6.2010 11:36:42   
mmilicaa

Mmilice ako možeš zahtevaj da ti carski rade u epiduralu mnogo brže ćeš se opraviti. Ne znam šta je njima sa tom opštom anestezijom, vidim da se Mina žali da je imala problema. Moja sestra od strica je anesteziolog i dugo je radila u Keniji kaže u svim bolnicama čak i državnim se CR RADI U EPIDURALU, spinalu ili nekoj regionalnoj anesteziji nema opšte anestezije. ONda se prošle godine vratila posle 10 godina i zaposlila u GAK-u VIšegradska, nije mogla da se načudi kako se primitivno radi anestezija a došla iz Afrikeuser posted image

Mihi,
raspitacu se kod mog doce o tome.. ali, iskreno, mene je strah da budem budna... pre par godina mi  je radjena intervencija na srcu, kroz preponu (drugacije nisu mogli zbog polozaja necega sto je trebalo da se odstrani) i morala sam da budem budna na operaciji tj. radili su je sa lokalnom anestezijom.. dva i po sata sam caskala sa hirurgom i pomocnicima i nije mi bash bilo sve jedno kada vidim da prave grimase i kada chujem "molim vas dodajte mi sledeci instrument" :( ...zato ja imam nevidjenu frku oko carskog uopste :(
...konsultovacu se sa doktorom svakako.. mozda bih i pristala ako bi mi dozvolili da nosim cepice za ushi :)))) i ako bi mi rekli da ce sve to da traje ne duze od pola sata.. kada sam operisala srce ta dva i po sata, koliko je trajala operacije, su mi izgledali kao da sam dve godine na operacionom stolu :)

(odgovor članu mihi)
Direktna veza do poruke: 231
24.6.2010 11:46:06   
mihi
To traje 20 minuta priprema oko pola sata (stavljanje katetera, aplikacija anestetika.....) NIšta ne osećaš niti dr komentariše samo te pripremi kad treba da izvuče bebu da ćeš da osetiš kao neki vakum ali veruj mi super je vidiš tvoju bebu odmah. Posle operacije ostave kateter još jedan dan i daju ti anestetik da kroz špric dodaš kad počne da boli. Nema onog mamurluka posle budjenja, kad te zaboli dodaš anestetik, sve najbolje stvarno.

(odgovor članu mmilicaa)
Direktna veza do poruke: 232
24.6.2010 11:53:46   
Anoniman
Ja se i dalje lomim oko toga, mada u Betaniji rade samo spinalnu, ali ne i epiduralnu.
Niko mi nije spominjao da su mu ostavili kateter posle... možda jer nisam pitala... user posted image

(odgovor članu mihi)
  Direktna veza do poruke: 233
24.6.2010 11:57:15   
mmilicaa

To traje 20 minuta priprema oko pola sata (stavljanje katetera, aplikacija anestetika.....) NIšta ne osećaš niti dr komentariše samo te pripremi kad treba da izvuče bebu da ćeš da osetiš kao neki vakum ali veruj mi super je vidiš tvoju bebu odmah. Posle operacije ostave kateter još jedan dan i daju ti anestetik da kroz špric dodaš kad počne da boli. Nema onog mamurluka posle budjenja, kad te zaboli dodaš anestetik, sve najbolje stvarno.

ok, razmotricu tu opciju :)
...sto se katetera tice, mislim da mi to nije problem...  vakum, kakav god bio, izdrzacu - valjda nije toliko grozan...
...ali ako budem cula da neko caska o mojoj unutrashnjosti  jojjj.. mislim da ce mi tada momentalno prestati anestezija i da cu ustati i sve ih prebiti i sama cu se poroditi  user posted image
...a sta ako prestane da deluje ta anestezija? user posted image   ...joj, koliko li cu ja josh glupih pitanja postavit? :D

(odgovor članu mihi)
Direktna veza do poruke: 234
24.6.2010 11:59:38   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: mmilicaa

...a sta ako prestane da deluje ta anestezija? user posted image   ...joj, koliko li cu ja josh glupih pitanja postavit? :D

Ovo je razlog zašto ja razmišljam o spinalnoj, iako odlično podnosim totalnu... Ako sam budna i prestane da deluje - reći ću im, ali ako totana prestane da deluje na mozak a ne na telo... vraga ću im reći!

(odgovor članu mmilicaa)
  Direktna veza do poruke: 235
24.6.2010 11:59:39   
mmilicaa

IZVORNA PORUKA: Tashke

Ja se i dalje lomim oko toga, mada u Betaniji rade samo spinalnu, ali ne i epiduralnu.
Niko mi nije spominjao da su mu ostavili kateter posle... možda jer nisam pitala... user posted image

..Tashke, kako sam shvatila, bolje je da ni ne postavljamo precvishe pitanja.. ja shto vishe pitanja postavim to me veci strah hvata user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 236
24.6.2010 12:00:51   
mmilicaa

Ovo je razlog zašto ja razmišljam o spinalnoj, iako odlično podnosim totalnu... Ako sam budna i prestane da deluje - reći ću im, ali ako totana prestane da deluje na mozak a ne na telo... vraga ću im reći!

...vidish, nisam o tome razmishljala :)

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 237
24.6.2010 13:07:20   
mihi
Ne može da prestane da deluje ima tačno propisana doza (doziranje na kg telesne težine) a imaju kateter i mogu odmah da dodaju anestetikuser posted image .

(odgovor članu mmilicaa)
Direktna veza do poruke: 238
24.6.2010 13:14:58   
mmilicaa

Ne može da prestane da deluje ima tačno propisana doza (doziranje na kg telesne težine) a imaju kateter i mogu odmah da dodaju anestetikuser posted image .

pa to zvuci fino... znaci ako pocnem nesto da osecam mogu odmah da zakukam da mi daju josh tih lekica user posted image

...mihi hvala puno na info user posted image ...cim se konsultujem sa doktorom odmah cu da pisem sta sam odlucila.. a kasnije i kako sam prosla :)

(odgovor članu mihi)
Direktna veza do poruke: 239
24.6.2010 13:38:01   
mihi
Samo napred Milice, biće sve dobro.

(odgovor članu mmilicaa)
Direktna veza do poruke: 240
24.6.2010 13:43:25   
mmilicaa

Samo napred Milice, biće sve dobro.

...i ja to mislim :)  user posted image

(odgovor članu mihi)
Direktna veza do poruke: 241
24.6.2010 16:21:15   
Nensi*

Znaci nisi ipak skroz odustala od spinalne? user posted image

Nena+Danilo=Vuk :)

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 242
24.6.2010 17:56:02   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: nensi27

Znaci nisi ipak skroz odustala od spinalne? user posted image

Ne. Sve više sam za nju... user posted image

(odgovor članu Nensi*)
  Direktna veza do poruke: 243
24.6.2010 17:57:13   
Anoniman
Ej, moderatori, sve ovo na prethodnih par strana nije za ovu temu. user posted image user posted image user posted image user posted image

Carski rez sa spinalnom anestezijom

(odgovor članu Anoniman)
  Direktna veza do poruke: 244
8.7.2010 22:27:11   
ana77
Moje iskustvo u Visegradskoj je bilo uglavnom pozitivno sto sam napisala ranije.

Sad samo da napisem i jedno negativno iz druge ruke...

Zena se porodila prevremeno, rodila bebu 2300g. Pustili je iz bolnice kad je beba imala 2200g jer vise NIJE BILO MESTA za nju na IV spratu (gde su bebe sa malom telesnom tezinom i njihove mame), a verovatno zato jer mnoge zene preko veze sa dovoljno teskom decom smeste u dvokrevetne sobe na IV spratu umesto u sedmokrevetne na III i onda na kraju zbog takvih protekcija mame sa decom od 2200g moraju kuci.
Ali to nije ono sto je bilo najgore. Mami ove bebe u toku boravka u porodilistu nisu davali ni injekcije ni kapi za skupljanje materice i da zena (sreca u nesreci) nije dobila mastitis i visoku temperaturu i otisla zbog toga u bolnicu ko zna sta bi se njoj u materici desilo sa preostalim ugruscima...

Tako da... Srbija, Srbija.

Kad sam to cula imala sam utisak da sam ja bila u nekoj potpuno drugoj bolnici. Tamo su vodili racuna o zenama... Doduse, da parodija bude veca, ja sam bila na neatraktivnom III spratu u doticnoj sedmokrevetnoj sobi.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 245
8.7.2010 22:55:53   
Anoniman
a, ja moram da odgovorim.
1. ja sam bila u dvokrevetnoj sobi na IV spratu (ili je bio III, ne znam) a nisam imala vezu. moje dete je rodjeno sa 2800. nijedna devojka koja je tada bila tamo nije imala bebu koja je rodjena sa malom kilazom
2. ja sam dobila injekciju jer su mi se zadrzavali ti ugrusci u materici ali je nisu dobile sve zene...samo one kojima je na UZ utvrdjeno da treba...

ovo su info iz prve ruke

IZVORNA PORUKA: ana77

Moje iskustvo u Visegradskoj je bilo uglavnom pozitivno sto sam napisala ranije.

Sad samo da napisem i jedno negativno iz druge ruke...

Zena se porodila prevremeno, rodila bebu 2300g. Pustili je iz bolnice kad je beba imala 2200g jer vise NIJE BILO MESTA za nju na IV spratu (gde su bebe sa malom telesnom tezinom i njihove mame), a verovatno zato jer mnoge zene preko veze sa dovoljno teskom decom smeste u dvokrevetne sobe na IV spratu umesto u sedmokrevetne na III i onda na kraju zbog takvih protekcija mame sa decom od 2200g moraju kuci.
Ali to nije ono sto je bilo najgore. Mami ove bebe u toku boravka u porodilistu nisu davali ni injekcije ni kapi za skupljanje materice i da zena (sreca u nesreci) nije dobila mastitis i visoku temperaturu i otisla zbog toga u bolnicu ko zna sta bi se njoj u materici desilo sa preostalim ugruscima...

Tako da... Srbija, Srbija.

Kad sam to cula imala sam utisak da sam ja bila u nekoj potpuno drugoj bolnici. Tamo su vodili racuna o zenama... Doduse, da parodija bude veca, ja sam bila na neatraktivnom III spratu u doticnoj sedmokrevetnoj sobi.

(odgovor članu ana77)
  Direktna veza do poruke: 246
9.7.2010 6:12:49   
ana77
OTI, 2800 je manja telesna tezina. Mozda su deca od ostalih zena imale neki drugi problem. Glavno, na IV spratu su bebe koje imaju neki problem. Mi kad smo pitale tamo babice za neke sitnice vezano uz decu da li su u redu, one su nam rekle "da vam sa decom nesto nije u redu, ne bi bile na III spratu". A videla sam i otpusnu listu ove bebe - pise 2200g.
A ocigledno je da su majci trebali da daju neke injekcije za skupljanje materice jer sad zbog toga lezi u bolnici.
Kako god, sad je ta majka u bolnici vec nedelju dana BEZ BEBE, daju joj longacef (uzasno jak antibiotik) intravenozno i nada se da ce je pustiti mozda sredinom sledece nedelje.

Iz druge ruke je jer to nisam ja, a inace je bliska osoba u pitanju.

Meni je bilo SUPER u Visegradskoj ali mislim da treba napisati i ovakvo iskustvo. Ovo je bukvalno da ih zena tuzi.

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 247
9.7.2010 8:18:36   
Anoniman
ana slazem se sasvim da treba izneti sva misljenja.
nisam ni ja odusevljena visegradskom skroz...ima tu propusta i nemara.

tea nije beba sa manjom tel.tezinom. kad se rodila ja sam prvo pitala zasto je tako mala ali odgovor koji sam dobila od mog DR je:
"to nije mala beba nego sasvim zrela beba od 40 nedelja sa normalnom tel.tezinom"
beba moje cimerke je imala 3500

na IV spratu.

a ovo za injekciju..strasno sto su to dozvolili.

(odgovor članu ana77)
  Direktna veza do poruke: 248
11.7.2010 23:57:16   
dacica
da li neko zna nesto o dr.Radmili Ciric???

kakve su nam misli.......takav nam je zivot....!!!!!!!!!!

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 249
11.7.2010 23:58:25   
cipiripi
Ja ne... 

saljem ti bebi prasinu draga! Nek uspe!!! ... by Verus ! :D

A sad Ivona kaze "Verus..al si mi zaprasnjavilaaaa mamuuuu" !!!!

:D :*:*:*

(odgovor članu dacica)
Direktna veza do poruke: 250
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  8 9 [10] 11 12   Sledeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  8 9 [10] 11 12   Sledeća stranica >   >>
Idi na:

Pismo mom detetu kojeg više nema
Danas, dok mislim na tebe, držim tvoju sestru u naručju. Ona je lepa, ona je savršena, ja sam srećna i ... istovremeno n...
Tumačenje ultrazvučnih nalaza u trudnoći
EDD, BPD, TCD, GS... pomažemo vam da razumete šta znače sve te skraćenice koje ginekolozi koriste za tumačenje razvoja v...

image
pamaja
Fitolat je obavezni deo moje torbe za porodilište.
Fitolat sam otkrila u prvoj trudnoći. Pošto imam blizance, veoma mi je bilo važno da uspostavim pravilnu laktaciju. Još dok sam bila u porodilištu suprug mi je doneo Fitolat. Ja sam bila oduševljena. Mleko je pravilno nadolazilo, nisam imala mastitis niti bilo kakvih tegoba. Koristila sam ga tokom čitavog perioda dojenja. Moji blizanci su dojene bebe, bez adaptiranih mleka zahvaljujući Fitolatu. Sada su to zdravi sedmogodišnji dečaci. Uskoro nam stiže i seka, tako da će Fitolat biti obavezni deo moje torbe za porodiliste.  Više >>
image

Anketa

Расположење у трудноћи.
пеперутка16

Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?

Click Here