jance -> RE: Astma kod dece (27.10.2014 15:09:03)
|
e pa eskaliralo je. iliti desilo se. otkrili smo zasto kaslje. ne bas na najlepsi nacin, ali jesmo. u subotu uvece je mm vodio Ogija sa njim u Merkur da kupe nesto. kad se vratio, opet je kasljao, bas jako kasljao. bio mi je tu tata, i krene diskusija oko toga dali da pokusamo da mu damo malo da inhalira fizioloski ili ne. mm naravno bio protiv, zasto da mucimo dete kad mu nije nista [sm=zmeden.gif] ode mm dole da radi, tata uhvati Ogija, a ja pokusam malo da ga inhaliram fizioloskim. bila je u pitanju prava borba ali smo uspeli. legnemo na spavanje, Ogi se budi, place, kaslje, pa zaspi. ja i dalje ne kontam. probudi se u strasnom kaslju, pa se sa mm dogovorimo da mu damo Berodual. dam mu Berodual da inhalira, i kasalj se smiri. 2 sata kasnije, Ogi se igra, trci, skace, smejete se, ali i kasljke ko nenormalan. kako prodje pored mene, ili mi sedne u krilo, meni se ucini da mu zvizdi u grudima. jedva nagovorim mm da ga odvedemo kod dezurnog da ga poslusa, mm naravno besan, misli da ja preterujem, svakako Ogi uopste ne izgleda bolesno (sto je bilo i ostalo tacno). odemo kod dr, dodjemo na red, dr ga poslusa i iskrpi me sto sam uopste cekala, pa dete je u spazmu, ne dise dobro, to je hitan slucaj! odmah dobija injekciju Niripana i inhalaciju Spalmotila, i daje nam uput za Deciju bolnicu. ja u panici, stalno mi se cini da ne dise dobro, da se muci, sat vremena kanije nateram mm da nas vozi u bolnicu. tamo nas pregledaju i zadrze. nije jako strasno (zasicenost kiseonikom je bila 98% u tom trenutku), ali sad moraju da ga prime da bi se to sve procesuiralo. boravak u bolnici cu da opisem u nekoj drugoj temi, nedao Bog nikome i neponovio se (ne zbog same bolnice nego sto je tamo pazario prvo stomacni virus, pa onda neki grip pa je onda krenula i upala pluca). proveli smo tamo 10 dana, moje dete ima zvanicnu dijagnozu Astma, terapija je Pulmicort 2x1 respsula i Berodual po potrebi. u dogovoru sa doktorkom u rancu za vrtic ce za svaki slucaj imati Ventolinsku pumpicu i onu komoru za rasprsivanje.
|
|
|
|