jance
|
e pa eskaliralo je. iliti desilo se. otkrili smo zasto kaslje. ne bas na najlepsi nacin, ali jesmo. u subotu uvece je mm vodio Ogija sa njim u Merkur da kupe nesto. kad se vratio, opet je kasljao, bas jako kasljao. bio mi je tu tata, i krene diskusija oko toga dali da pokusamo da mu damo malo da inhalira fizioloski ili ne. mm naravno bio protiv, zasto da mucimo dete kad mu nije nista ode mm dole da radi, tata uhvati Ogija, a ja pokusam malo da ga inhaliram fizioloskim. bila je u pitanju prava borba ali smo uspeli. legnemo na spavanje, Ogi se budi, place, kaslje, pa zaspi. ja i dalje ne kontam. probudi se u strasnom kaslju, pa se sa mm dogovorimo da mu damo Berodual. dam mu Berodual da inhalira, i kasalj se smiri. 2 sata kasnije, Ogi se igra, trci, skace, smejete se, ali i kasljke ko nenormalan. kako prodje pored mene, ili mi sedne u krilo, meni se ucini da mu zvizdi u grudima. jedva nagovorim mm da ga odvedemo kod dezurnog da ga poslusa, mm naravno besan, misli da ja preterujem, svakako Ogi uopste ne izgleda bolesno (sto je bilo i ostalo tacno). odemo kod dr, dodjemo na red, dr ga poslusa i iskrpi me sto sam uopste cekala, pa dete je u spazmu, ne dise dobro, to je hitan slucaj! odmah dobija injekciju Niripana i inhalaciju Spalmotila, i daje nam uput za Deciju bolnicu. ja u panici, stalno mi se cini da ne dise dobro, da se muci, sat vremena kanije nateram mm da nas vozi u bolnicu. tamo nas pregledaju i zadrze. nije jako strasno (zasicenost kiseonikom je bila 98% u tom trenutku), ali sad moraju da ga prime da bi se to sve procesuiralo. boravak u bolnici cu da opisem u nekoj drugoj temi, nedao Bog nikome i neponovio se (ne zbog same bolnice nego sto je tamo pazario prvo stomacni virus, pa onda neki grip pa je onda krenula i upala pluca). proveli smo tamo 10 dana, moje dete ima zvanicnu dijagnozu Astma, terapija je Pulmicort 2x1 respsula i Berodual po potrebi. u dogovoru sa doktorkom u rancu za vrtic ce za svaki slucaj imati Ventolinsku pumpicu i onu komoru za rasprsivanje.