Ukusan krompir (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Kuvajmo zajedno



Poruka


Unica -> Ukusan krompir (2.3.2010 15:27:12)

Iskreno ja obozavam kromir na sve nacine ali ovo mi je omiljeni. Ide super i ako se  stavi sa mesom ili uz meso, ma kako god.

A lako se sprema.

Nauljiti pleh, tepsiju, vatrostalnu (ko sta hoce) toliko da ne bude suvo dno. U jednu ciniju naseci oljusten krompir na kriske, dodati 1-2 glavice crnog luka nasecenog na rebarca, dodati 2-3 zelene paprike isecene krupnije i 1 veci paradajz koji se prethodno oguli od ljuske (pod mlaz vrele vode da se lakse ljusti) pa isecen na sitnije kockice. Sve to izmesati i dodati zacin C (nikako so)... staviti to u sud u kome ce se peci, preliti sa jos malo ulja i ako nema sud za pecenje poklopac prektriti folijom.
Peci uobicajeno dok nije gotov krompir a pred kraj moze i da se otklopi/skine folija.

Verujte mi da je krompir vise nego uskusan, mekan i socan.




bebironcic -> RE: Ukusan kromipr (2.3.2010 15:28:54)

Dobar je,ja jedino od svega ovoga ne stavim paradajz...uh sada sam ogladnela....[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley13.gif[/image]




Unica -> RE: Ukusan krompir (2.3.2010 15:35:49)

Par puta ga nisam ni ja stavljala,posebno zimi. Ima ok paprika da se kupi uvek ali sam poslednja 2 puta kupila paradajz u Maxiju i imao je ukus na ribu. Uzas zivi.
Paradjaz mu da samo kiselkast ukus i super osvezava leti, ali se slazem da moze i bez njega...

I ja sam gladna i sve mi se jede sto procitam da je neko spremao. [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




gagana83 -> RE: Ukusan krompir (2.3.2010 16:45:31)

I ja pravim bez paradajza.
Nekad ubacim sampinjone,nekad slaninicu,zavisi sta se nadje u kuci[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Stranica: [1]