Unica -> Ukusan krompir (2.3.2010 15:27:12)
|
Iskreno ja obozavam kromir na sve nacine ali ovo mi je omiljeni. Ide super i ako se stavi sa mesom ili uz meso, ma kako god. A lako se sprema. Nauljiti pleh, tepsiju, vatrostalnu (ko sta hoce) toliko da ne bude suvo dno. U jednu ciniju naseci oljusten krompir na kriske, dodati 1-2 glavice crnog luka nasecenog na rebarca, dodati 2-3 zelene paprike isecene krupnije i 1 veci paradajz koji se prethodno oguli od ljuske (pod mlaz vrele vode da se lakse ljusti) pa isecen na sitnije kockice. Sve to izmesati i dodati zacin C (nikako so)... staviti to u sud u kome ce se peci, preliti sa jos malo ulja i ako nema sud za pecenje poklopac prektriti folijom. Peci uobicajeno dok nije gotov krompir a pred kraj moze i da se otklopi/skine folija. Verujte mi da je krompir vise nego uskusan, mekan i socan.
|
|
|
|