big mum
|
IZVORNA PORUKA: Anoniman jbt, ja u ns pa ne mogu dobiti i epidural sve i da ga platim papreno a da ne pricamo o prisustvu muza ili sestre!! nas dve sa patologije otvorene 4 cm, torbu u ruke i cekaj lift, obe na klistir - jedna za drugom setkamo gologuzani po odelenju, wc jedan pored drugog a umesto vrata tanka zavesa, naravo ponesi svoj wc papir jer je to ovde skupo, tus ispred (da se ne setkas tako unaokolo, moz' i da prehladis) sa preporukom da se sto duze kupas jer toplota podstice otvaranje - a ne napomenu da tople vode nestaje posle 7 minuta, jos malo smo se druzile tu u kupatilu dok je bilo humora, onda na krevet jedna pored druge, obe odmah na stimulaciju (zivota ti! imam kontrakcije na 8 minuta, ne treba mi stimulacija!!), dr sizi da necu da saradjujem jer ne moze da mi prokine vodenjak, lezim raskrecena dok ispred mene defiluje I, II, III smena i majstor jer je crkla neonka pa dr ne vidi koliko je ko otvoren i posle vecnosti koje provodis sama jer su svi negde netragom nestali a tebe boli i hvata te panika jer ne znas sta ide dalje - dolazi dr i kaze " ooooo, 8 cm, lepo, jos malo pa gotovo" i opet nestaje da bi dosla babica da te pridrzi do tvrdog! podrska? paznja? privatnost? moooolim? jedina pozitivna stvar je da su mi ubili sramotu, pa mi nije tesko da vadim sisu na sred bulevara ako je prodavac gladan volela bih da mi je muz bio tu, pa makar samo dok nije krenulo. volela bih da me je pomazio i rekao da sam dobra i da mi dobro ide i da je ovo samo jedan stepenik i da cu proci i da ce sve biti u redu. tada mi je trebala njegova snaga, ne bih volela da mi kaze da ne moze jer njemu je to gadno ... iz gore opisanog se vidi da ni meni nije u top 500 mesta gde bih bila najradije. Ovako je i kod nas s tim što epidural ne daje nikome ma koliko da platiš Kakva privatnost,kakav apartman,muž na porođaju-ma dajte molim vas. Meni je rođena sestra bila na prvom porođaju jer je viša med.sestra koja je radila u njihovoj ustanovi inače nema šanse da bi ušla.A sa sinom je kao i u citiranom postu -razmijenile se dvije smjene.Zavirio ko je prije stigao -čak i kućni majstor bacio pogled Vi koje imate sve ove pogodnosti u porodilištima niste ni svjesne koliko se druge žene pate.Epidurala nemaš ma koliko da traje porod,trajao on 1 ili 14h.ćuti i trpi. Jedino ako imaš novac platiš i brže odeš na CR i stalno te obilaze.