Dora89 -> RE: Koliko dugo beba spava nocu? (20.4.2017 0:01:59)
|
Mislim da to dosta zavisi od dojenja. Majčino mleko je manje kalorično od adaptiranog, pa bebe hranjene adaptiranim mlekom duže spavaju, a dojene bebe se češće bude noću. To je sve, po mom mišljenju, opravdano do prvog rođendana, a posle toga deca ne bi trebalo da se bude noću radi dojenja, jer decu u tom uzrastu treba da zasiti nemlečna hrana, a majčino mleko je samo koristan dodatak ishrani. Ja sam prvih šest meseci kombinovala dojenje i adaptirano mleko, i moja beba je prespavala celu noć sa puna četiri meseca. Prvo se budila tri puta u toku noći, pa dvaput, pa jednom, i samo je jednu noć celu prespavala. Sećam se da smo tog jutra muž i ja mislili da je sugurno plakala, samo je mi nismo čuli. [sm=smiley36.gif] To se, naravno, tako nastavilo, baš retko se desava da se budi u toku noći. Budite oprezni da razlikujete da li beba traži da sisa noću zato što je gladna ili zato što joj je potrebna vaša blizina. Iz mog iskustva, ako je gladna, sisaće kao i u toku dana, 10-15 min, a ako povuče dva-tri gutljaja i zaspi, ili sisa s vremena na vreme tokom cele noći, to znači da je samo htela da se uveri da ste tu. [sm=smiley1.gif]
|
|
|
|