RE: koliko dugo beba spava nocu? (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Novorođenče, beba

Poruka

isidora88 -> RE: koliko dugo beba spava nocu? (11.3.2013 11:59:11)

od 8 uvece do 6 ujutru u poslednje vreme

jovicaa -> RE: koliko dugo beba spava nocu? (11.3.2013 12:00:16)

maskim sve bolje. uglavno zaspi oko 22 h i spava do 5 h onda sisa i nastavlja do recimo 7 jos malo sisa i obicno jos malo spava...

Torbica -> RE: koliko dugo beba spava nocu? (11.3.2013 12:18:07)

Kod nas je isto milina, ja sam isto sa svom decom radila, dakle u 20h su uveliko u krevetu, nahranjeni i okupani. Najkvalitetniji san je do ponoci i toga se pridrzavamo. Bebac od 4 ipo meseca spava od 20h do 6, probudi se i siki i nastavimo do 9 uglavnom. Tako da spava kao andjeo. A velike i ne cujem, ako ne idu u vrtic, bude se oko 8-9, kako kad. [sm=bravo.gif]

mica0 -> RE: koliko dugo beba spava nocu? (11.3.2013 16:15:50)

Nastasija se uspava u 21h pa se probudi oko 2h, pa nekad nastavi do 5h a nekad se budi i u 4h, pa u 6h

Azra_ -> RE: koliko dugo beba spava nocu? (19.3.2013 13:39:15)

Mi ćemo uskoro 15meseci, a o prospavanoj noći ni govora. Sam se uspava, ne nosam ga, ali jednostavno se budi. Uspava se u 23 i budi se već oko 2:30-3h, oči kao krofne, ili kenjka ili traži autić da se igra. Mleko mu je sedativ. Onda se uspava, pa buđenje opet oko 6h, pa spava do9. I to nam je dobra noć. Nekad se budi na po sat-dva. Šta sve ne probah...ne ide...

bea83 -> RE: koliko dugo beba spava nocu? (20.3.2013 12:42:58)

Azra, drugarice moja i sapatnice, pa vi još ne spavate??[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley13.gif[/image] Ja ne smem naglas ni da izgovorim al ovo moje čudo je konačno pre jedno mesec dana počelo da spava ko čovek. Legne u uobičajno vreme oko pola 9 i do pet se uglavnom ne pomera (eventualno jednom pije čaj, ali i to retko) onda u pet popije mleko i spava do 7. Samo se nadam da će ovo da potraje. Naravno čim je vanredno stanje tipa zuba,bolesti sve pada u vodu ali dobro,to traje dan dva pa se vrati u kolosek. Ih šta je to meni istreniranoj vampiruši koja nije spavala mesecima više od dva sata u kontinuitetu[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley29.gif[/image]

cockic -> RE: koliko dugo beba spava nocu? (20.3.2013 13:05:20)

meni oboje spavaju celu noc,leni su izbile 4 dvojke nije se budila.mislim jeste na par minuta i nastavi.a evo sad je i prehladjena i isto se ne budi.da neureknem dete [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]ali dnevno spavanje max 1h.sto je ok, samo da lepo spava nocu.

nocu tecnost nista.jos odavno.samo kad ima turu dajem joj nocu.ovako ne.to mleko oko 5h je izbacila odavno.mozda sa 11 meseci samo pred spavanje ga popije.i to onako nekad da nekad ne.

ali kako je devojka vec pomerila sat pocela je da se budi u pola sest,sto ce biti pola sedam.
a do pre mesec dana spavala je do 8h,sad je smanjila.ali ona naj kasnije legne oko 20h,a nekad i ranije.

bea83 -> RE: koliko dugo beba spava nocu? (20.3.2013 13:28:53)

Mi smo izbacili mleko u 5 ali onda je počeo da ostaje u vrtiću od 7 do 5 i očigledno tamo ne jede kako treba jer dolazi gladan ko vuk i počeo je da se budi pred jutro gladan

Azra_ -> RE: koliko dugo beba spava nocu? (20.3.2013 13:50:01)

Jbg Bea, šta sve nismo probali. On je lako savladao samostalno uspavljivanje, ali to nije upalilo. Preko dana ne spava više od 2,5sata. E sad, od juče je počeo da zeza i za to uspavljivanje. Izgleda da sam ga urekla.[sm=smiley13.gif] Ranije ga spustim, on napipa svoje ćebence i kraj. Ako mu se ne spava, onda šuška, brblja, bez plakanja. Kako god, to nije pomoglo da spava u kontinitetu duže od 3 sata. U jednom danu, dakle, od juče, dete se preokrenu. Sad ćemo pored problema sa spavanjem imati problem sa uspavljivanjem.[sm=hudicek1.gif] Vrhunac svega, je , što sam ga danas ostavila da vrišti, a on nekako iskočio iz kreveca i prebacio se u naš krevet. Krevetac je prenosiv, dubok, ne znam kako mu je uspelo. da se izmakao krevetac mogao je još i da se povredi. sad kad ne mogu da ga ostavim da kuka i vrišti sam u sobi bez nadzora, jednostavno nemam ideju šta da preduzmem da da nije ležanje sa njim u krvetu dok se ne uspava.[sm=zmeden.gif]

bea83 -> RE: koliko dugo beba spava nocu? (20.3.2013 13:55:36)

Joj ne znam više ni šta da ti savetujem kad tačno znam kroz šta prolaziš i jedino što je meni ostalo kao rešenje je bilo da čekam da prodje samo od sebe[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley13.gif[/image] i eto prošlo je...ali teško je bilo za izdržati...e sad kod nas mislim da je dosta uticao i vrtić jer on tamo jurca sa decom po ceo dan, spava sat, eventualno dva ali retko, i dodje kući mrtav umoran ali zadovoljan. U pola 9 ga samo spustim a ne prodje ni dve sekunde on hrče sve u šesnest. Vikendom se trudim da ga izmorim pošteno, parkić,jurcanje itd. mada vikendom ume i preko dana da odvali po dva i po sata doduše kad ga stavim pored sebe
Ne bih da pametujem jer znam da si sve probala, samo ti šaljem pozitivnu energiju da izdržiš[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley31.gif[/image]

Olga75 -> RE: koliko dugo beba spava nocu? (20.3.2013 14:00:28)

samo da vam kazem da se zvercica jedno vreme budila oko 3 - 4 i trazila da se igra , lepo je ustala slozila dve tri kocke i malo se muvala i ponovo zaspala , trajalo je to paaa par meseci ( bila je tu negde oko dve godine
a i dan danas ona u neko doba predje kod nas u krevet , zimi obavezno a leti kako kad , kad ruzno sanja obavezno dodje i prespava par sati kod nas
ja nekako nislim da je to normalno sa malom decom [sm=smiley1.gif]

Azra_ -> RE: koliko dugo beba spava nocu? (20.3.2013 14:08:11)

Moj sestrić je npr.kao beba jako lepo spavao, onda oko 1,5-2 godine počeo da se budi u nedoba, da traži da gleda crtani, da se igra. Ok. Ko zna šta je u njihovoj glavi. Bude tako noć dve, pa ga prođe...pa opet... Ali ovo moje stvorenje mi je rebus. Pa on od kad se rodio, ni kao beba dnevno+noćno spavanje za 24h nije nikad nakupio više od 7-8 sati sna. Ovako je ok. Igramo se, sve razume, poslušan ne previše, ali ok...sve do spavanja.... Tu više ni sama nemam nikakvo oružje.[sm=smiley19.gif] Da hoće u sred noći da se probudi, da se igra, ok...svesno...ovako samo kenjka i prevrće se.

Olga75 -> RE: koliko dugo beba spava nocu? (20.3.2013 14:11:59)

pa kad zver nije htela da spava onda sam je uspavljivala u dnevnoj , legnem sa njom i kad ucvrsti prenoslili smo je , mislim i sinic je tako zaspala , htela je da gleda Hari Potera , ahaaa , u 21 i 15 je vec hrkala u 21 i 25 je bila u krevetu a prebacila se kod nas oko 4
nekako mislim , nece ona to doveka , evo jos malo ce u skolu
mislim vec sad nece da se mazi i grli uvek pa ja to volim
sta ja znam koliko je to dobro , mi izbacimo tatu iz kreveta ali ja volim kad mi se ususka i stavi ruku na lice [sm=smiley27.gif]

minna -> RE: koliko dugo beba spava nocu? (20.3.2013 14:16:15)

Azra mi smo do skoro imali problem sa spavanjem, budio se od 2-10 puta u toku noci, isto sam svasta isprobavala, na kraju je prestao da se budi kad sam mu ukinula flasicu, bukvalno je za 2 noci prestao, a dok sam pokusavala da mu izbacim mleko, a flasica ostajala pred spavanje i ujutru nije bilo sanse. Evo vec 20 dana spavamo normalno, a ima 2,5 god.

minnica -> RE: koliko dugo beba spava nocu? (20.3.2013 14:21:42)

Mina ima ponekad običaj da se probudi i bunca, traži nešto, zaplače. To bude između 2 i 4 noću. Nekad uspem da je smirim ako legnem pored nje ili ona pređe kod nas u krevet, a nekad traži još malo mleka i nastavi da spava. Na sreću ovo se ne dešava često.

cani -> RE: koliko dugo beba spava nocu? (20.3.2013 14:26:06)

I mi vec neko vreme imamo problem sa spavanjem,cini mi se da je bolje spavao kao beba.sad ima 22 meseca i bas se ceto budi.Tipa zaspi oko 21 h i vec oko ponoci se budi i nesto kmeci,trazi flasicu...I onda jos po neki put do zore.Ne pamtim kad je legao i odspavao do jutra.I onda poloče toliko mleka da mu pelena ne izdrzi nego se probudi mokar.I sve se spremam da mu ukinem tu flasicu i nikako... Minna nisam shvatila kako ste se vi odvikli od flasice ?

minna -> RE: koliko dugo beba spava nocu? (20.3.2013 14:31:55)

Samo sam mu jedno vece rekla da je pukla i da sam je bacila, uopste nije pravio problem, samo je rekao kupicemo drugu, ja mu objasnila da ne mozemo sad, i proslo je mnogo bolje nego sto sam mislila, bas mi je bilo cudno da se uopste ne buni, samo sto sad nece da pije mleko iz solje.
A mesecima pre toga sam pokusavala da ga odviknem, ali mu nisam ukidala flasicu vec sam mu davala mleko iz nje ujutru i uvece, i ako se probudi u toku noci i vidi da je mrak onda ne, ali to nikako nije islo, vristao je mesecima.

Azra_ -> RE: koliko dugo beba spava nocu? (20.3.2013 18:03:09)

Moj pije mleko noću, i ne bi mi bio problem da je to jedino buđenje, ili jedno od 2-3 buđenja u toku noći. Ne bih se bunila ni da hoće kod mene da spava lepo. I mi izbacimo tatu, probali smo, ali džaba. Spava samo tata na miru, a dete besni, rola se po krevetu, kenjka... Ostaje da čekam da ta faza prođe, a usput pokušam još neki fazon.

cockic -> RE: koliko dugo beba spava nocu? (20.3.2013 19:55:47)

ja mislim da je to budjenje samo navika.evo lena koja se sama uspavljuje,cim je tri dana nosim.4-ti nece da se uspava sama.to kazem za dnevno spavanje.nocno je nisam nosala od 8m.ali dnevno jesam skoro 7 dana nosenje i navikla.prvih dana je bilo ok,zaspi ja je spustim i super.kad posle 4 dana.ja nosim spustim ona vrisak.e pa reko sad ce mo ispocetka.i ja je pustih u subotu da otplace turu od 15min.toliko njoj treba,i posle toga je kenkala po min,evo vec 4 dana tako,i uspava se.
tako da ono sto naviknu tesko se odviknu [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

kao moja cera navikla devojka da se nosa kad je budna,a dusa hoda vec od rodjendana.i ja nasla foru uzmem je i sednem,a ona to nece pa sidje i ode da se igra.ali kako ja pridjem kompu odmah dodje i vice mama i digne ruke da je uzmem [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

tih dana sam je nosala mucili je zubici.a sad je prehladjena.i u tim slucajevima krsimo pravilo uspavljivanja.sad je stavih,ali evo kaslje zakasljala se vec 2 puta.a to je uvek budi.tako da nocas ako bude kasljala bice nosenja.

cockic -> RE: koliko dugo beba spava nocu? (20.3.2013 20:09:04)

ja deci dajem veceru,leni u zadnje vreme oko 17-18h ona vecera pa posle predspavanje popije malo mleka,a bogami peki kad je u vrticu sad mu je rucak u 14h,on vec oko 16-17h opet ruca.ja mu ponudim rucak,jer svakako pravim zbog lene.a evo sad trazi jaja[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]on mleko nepije,nesto ga ne voli.
ja malo omasi temu izvinjavam se [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley9.gif[/image]

Azra_ -> RE: koliko dugo beba spava nocu? (20.3.2013 23:19:00)

Uf, svakoj majci bih poželela zdravo dete, a onda da to isto dete i spava. Iskreno, da moju priču meni neko drugi priča, mislila bih da roditelji negde greše... Istina, moguće je da grešim, samo ne uviđam gde jer sam sve kombinacije probala. Da se uspavljuje sam, u isto vreme, pa u drugo vreme, da ga ne nosam, da ga stavim sa mnom da spava, da mu dam mleko, da mu ne dam. Dete kao da ima teoriju ˝radite šta hoćete, ja neću da spavam, a navićiču se na sve vaše eksperimente.˝. Razgovarala sam sa dečijim psihologom, pa i pedijatrom...kad su čule priču, slegle ramenima i rekle ˝takvo je dete˝. MM je prvu noć prespavao sa 2,5 godine. Zato je njegova mama, tj.moja svekrva između njega i sledećeg deteta parvila pauzu od 8 godina, da se oporavi jadna.

Anoniman -> RE: koliko dugo beba spava nocu? (20.3.2013 23:39:40)

Azra ni moje dete nece nocu da spava, evo vec skoro 17 meseci , do 6 meseca bila andjeo, spavala po celu noc, od tada pakao, a lepo jede, pije mleko pred spavanje, ali mislim da je to navika zbog sise, ne znam sta vise da radim, jedva cekam da prekinemo dojenje pa da vidimo sta ce onda biti[sm=smiley13.gif]...
em sam neispavana, em sam svaki dan na predavanjima, bas sam umorna i fizicki , i psihicku...
ako se odlucim na drugo dete, moarcu prvo dobro da se odmorim kao tvoja sveki....
ali samo neka su nam oni zivi i zdravi, valjda cemo se jednom naspavati....

Azra_ -> RE: koliko dugo beba spava nocu? (21.3.2013 0:04:41)

Ti bar znaš zašto se budi. SISA! To jeste problematična navika, ali kad tad će prestati, pa će se valjda unormaliti. Mada, ne bih da te plašim, drugaricina mala isto tako do godinu dana sisala i svaki čas se budila, ova mislila da je zbog te navike, nekako je odvikne, a ova se i dalje budi. Ne sisa već više od 6 meseci, a i dalje je noćna ptica. Mada, svako dete je priča za sebe. Teši se time da je to što sisa ZDRAVO! Bar nešto.

Divim ti se kako postižeš sa obavezama. Prvi put sam srećna što ne radim i uopšte nemam na meru da počnem dok se on ne unormali, a o drugom detetu ne razmišljam. Rekoh mužu, kad sin prespava celu noć i od tog trenutka prođe godinu dana, da odmorim dušu, možda možžemo pričati o drugom detetu. Teško je podneti trudnoću sa ovakvim noćnim ritmom, a tek kasnije mala beba i jedna nespavalica...

Anoniman -> RE: koliko dugo beba spava nocu? (21.3.2013 0:09:34)

IZVORNA PORUKA: Azra_

... Rekoh mužu, kad sin prespava celu noć i od tog trenutka prođe godinu dana, da odmorim dušu, možda možžemo pričati o drugom detetu. Teško je podneti trudnoću sa ovakvim noćnim ritmom, a tek kasnije mala beba i jedna nespavalica...

Hahhaha ovo kao da sam ja pisala , i ja moram da se odmorim , pa onda ako bude jednog dana, opet ispocetka....

Imam i ja neki osecaj da ce tako biti kada prekinemo dojenje,da ce se opet buditi, ali vec mi je tesko, zaista , izmorilo me je i dojenje, kada vec pije mleko na flasicu, mislim da je vreme da ukidamo siku....

Nadam se da cemo se uskoro obe ovde pohvaliti da nam deca vise nisu nocne ptice....[sm=smiley1.gif]

Ivanka 75 -> RE: koliko dugo beba spava nocu? (21.3.2013 0:15:35)

Iva se i sa 2.5 godine budi noću, ne svaku noć, zna da odspava baš lepo, po 7-8 sati u komadu. Ali kad se budi to je šou. I svaki put izraste neko novi zub. Pre dve nedelje izbila gornja leva petica, plakanje, mama ne ne ne, ajde tata, idemo, ajde, idemo mama, mislim da je spavala otovrenih očiju, ujutru pogledam - izbio zub.
Narednu noć prespavala ko top.
I ovih noći lepo spava. Nekad kad se probudi prebacim je iz kreveca kod nas, zaspi čim je spustim na jastuk.
Nekad traži flašicu, nekad ne.
Ostalo je da izađe još 1 petica gore desno i nadam se da će noćnim buđenjim doći kraj. Jer, kad je ne muče zubi, tada se i budi, tih nekoliko noći dok ne izbije je za nju prava noćna mora.

Stranica: <<   < Prethodna stranica  26 27 [28] 29 30   Sledeća stranica >   >>