jance -> RE: koliko dugo beba spava nocu? (13.9.2012 21:25:12)
|
u jednom od mojih roditelj-samopomoc knjiga je jedna majka 4 decaka napisala jednu recenicu koja je mene umirila za sva vremena, sto se tice previse spavanja mog deteta. dao Bog pa ce i drugo toliko spavati a tako lepo napredovati.... " novorodjencat zive da bi spavala" [sm=smiley1.gif] Ogi je do 6 meseci spavao izmedju 18 i 20 sati dnevno. ja sam panicila, brinula, ali sam na kraju imala zdravog i zadovoljnog decaka, pored koga sam mogla lepo da se odmorim i funkcionisem. znaci ako lepo siki, kaki zuto i retko (ili da jednostavno nije bloesnozeleno i sluzavo i uzasno smrdi), piski redovno, vidite po garderobici da raste, onda imate zadovoljnu bebu koja vam dozvoljava da se oporavite od porodjaja, operete kosu, ili neke druge stvari koje npr mame beba sa grcevima mogu samo da sanjaju. da, i Ogi je izasao iz porodilista sa zuticom u opadanju, i ja sam brinula, ali nemojte se sekirati zene, zutica se vidi! da, i njima je potrban san da bi rasli, to da znate. jos samo nesto: vi ste mame toj deci, nisam ja. vi ih vidite svaki dan, ja samo na slikama. ako vam vasa intuicija govori da ipak tu nesto nije kako treba, onda lepo zakazite savetovaliste i idite, nemojte cekati. ako je sve kako treba, tamo ce vas smiriti, a ako nije, na vreme cete reagovati...
|
|
|
|