|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Pre nego što potvrdiš svoju odluku, upoznaj se sa detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (26.04 -30.04.2021) prilikom dolaska na portal prepoznamo i omogućimo ti neometano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvek želiš da odustaneš od takmičenja?
Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 2 [3]
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Dojenje u trudnoći
10.10.2012 15:32:03   
Torbica
Drago mi je da sam pomogla! user posted image

Možda je na ovom svetu neistine, nepravde i mržnje više, ali su istina, pravda i ljubav moćnije.
Patrijarh Pavle

(odgovor članu jovicaa)
Direktna veza do poruke: 51
25.11.2012 21:40:31   
bojanica7
evo ja samo da se odjavim iz teme. u 23. nedelji prestala s dojenjem u trudnoci. ceo prosli vikend me je mrcvarila po celu noc jer joj rastu petice, i uzasno su mi postale osetljive bradavice. ma mozda niej ni bol, nego neka uzasna nelagodnost i odlucila sam da joj ne dajem i da vidim kako ce ici. super ide. prihvatila je da je cici pokvarena i ne buni se. mleko ne curi, niti su mi napete grudi. pretpostavljam da su i trudnicki hormoni ucinili svoje... uglavnom, eto. jedno pozitivno dojenje u trudnoci. da nisu bradavice pocele da mi bduu toliko osetljive, verovatno bih je jos dojila. al taman nam je eto dosta obema. no, svakako pozdravljam sve mame koje odluce da doje u trudnoci (koja naravno mora biti uredna i u najboljem redu)

Panta rei

(odgovor članu Torbica)
Direktna veza do poruke: 52
25.11.2012 23:43:32   
Anoniman
bravo za tebe i galu! user posted image super je sve ispalo na kraju.
sad malko odmori, pa onda jovo nanovo. user posted image
moram priznati da ti jaaaako zavidim! user posted image

(odgovor članu bojanica7)
  Direktna veza do poruke: 53
26.11.2012 10:14:40   
bojanica7
hvala, macaki user posted image pa vama je jos rano za novu bebu, mada... bila bi super razlika od tacno dve godine user posted image pa nista, aj onda bacajte se na muckanje user posted image

Panta rei

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 54
26.11.2012 10:32:45   
Anoniman
pre dve godine u tacno ovo vreme sam zatrudnela. user posted image sad cu sacekati malo.. do proleca. user posted image

Direktna veza do poruke: 55
26.11.2012 10:39:03   
bojanica7
jeeeej!!! user posted image user posted image bice vam razlika kao izmedju mojih user posted image i ja sam s galom na prolece zatrudnela, tako da ako tako bude bilo i kod vas, ocekuje novogodisnji pokloncicuser posted image

Panta rei

(odgovor članu Anoniman)
Direktna veza do poruke: 56
26.11.2012 12:49:41   
Anoniman
hehe, ksenija mi je letnja beba, rodjena je u avgustu. nekako mi je monotono da i druga beba bude letnja.. zato bih da malo sacekam, da se rodi u neko drugo godisnje doba. user posted image
mada i to ima svojih prednosti.. luftiracija rane ispod haljinceta, user posted image sve stvarcice se caskom osuse isl..
ja bih da ona bude jos samo malo samostalnija. npr. maltretiram ja njoj i sad da se sama penje na 4. sprat, bas zato sto znam da onda ne bi trebalo da je nosim.. ali jos malo da stasa. user posted image

Direktna veza do poruke: 57
26.2.2014 20:26:51   
Heleena
Cao svima. Ja sam novi clan. U velikoj sam neudomici.Danas sam saznala da sam u drugom stanju. Imam bebu od pet meseci koju dojim. Zeljela sam ovu trudnocu ali me strah od toga da li moram da prekinem dojenje. Molim vas pomozite mi sa savetima user posted image

(odgovor članu Snelle)
Direktna veza do poruke: 58
26.2.2014 21:03:41   
Torbica
Ja sam ti odgovorila u temi trudnica, nek moderator prebaci ovamo, nisam videla da si ovde pisala. Pozdrav

Možda je na ovom svetu neistine, nepravde i mržnje više, ali su istina, pravda i ljubav moćnije.
Patrijarh Pavle

(odgovor članu Heleena)
Direktna veza do poruke: 59
26.2.2014 21:07:52   
New Mom
Helena, dobrodosla!

Evo da ti odgovorim kao savetnica za dojenje na obuci. Tokom trudnoce slobobodno mozes da nastavis da dojis bebu. Jedino moras da pazis na ishranu, u smislu da bude raznovrsna, zbog sebe, zbog krvne slike ili iscrpljenosti.
Takodje, zbog trudnoce se moze (a ne mora) desiti da se mleko promeni ukusom pa da mozda beba sama prestane da sisa.
Inace, ima dosta zena koje tandemski doje posle i bebu i starije dete.
Stoga, nemoj da si tuzna! Samo napred! Uzivaj i u dojenju i u trudnoci!

"Bunim se. Dakle, postojim!" - Alber Kami
"Korenje vaspitanja je gorko, ali su mu plodovi slatki." - Aristotel

(odgovor članu Heleena)
Direktna veza do poruke: 60
26.2.2014 21:10:06   
New Mom
IZVORNA PORUKA: Torbica

IZVORNA PORUKA: Heleena

Cao svima. Ja sam novi clan. U velikoj sam neudomici danas sam saznala da sam trudna. Imam bebu od 5 meseci i sama pomisao da trebam da prekinem dojenje me ubija. Da li smem da dojim u trudnoci user posted image

Ja sam imala ovu situaciju i moj ginekolog koji je Profesor me je maksimalno ohrabrio u tome. Rekao mi je da ima dovoljno svega i za bebu i za dojenje i da ne prekidam. On je cak pobornik onog Tandem dojenja sto nisam iskusila. Doduse moj bebac je bio 9 meseci kad sam ostala trudna opet. Dojila sam ga 13 punih, dok nije sam batalio.
Svi se hvataju neke price kontrakcija zbog stimulacije bradavica medjutim moj dr tvrdi da je za tako nesto potrebna jako velika doza hormona koju nema sanse da potakne dojenje. I da ne zna ni za jedan takav slucaj da je dojenje izazvalo kontrakcije. Jako se dobro informisi, ne zuri sa odlukom zbog koje kasnije moze da ti bude zao, imas i temu na ovo pitanje, Dojenje u trudnoci. Srecno i cestitam!

"Bunim se. Dakle, postojim!" - Alber Kami
"Korenje vaspitanja je gorko, ali su mu plodovi slatki." - Aristotel

(odgovor članu New Mom)
Direktna veza do poruke: 61
26.2.2014 22:34:20   
Torbica

IZVORNA PORUKA: New Mom

Helena, dobrodosla!

Evo da ti odgovorim kao savetnica za dojenje na obuci. Tokom trudnoce slobobodno mozes da nastavis da dojis bebu. Jedino moras da pazis na ishranu, u smislu da bude raznovrsna, zbog sebe, zbog krvne slike ili iscrpljenosti.
Takodje, zbog trudnoce se moze (a ne mora) desiti da se mleko promeni ukusom pa da mozda beba sama prestane da sisa.
Inace, ima dosta zena koje tandemski doje posle i bebu i starije dete.
Stoga, nemoj da si tuzna! Samo napred! Uzivaj i u dojenju i u trudnoci!

user posted image divno si ovo napisala!

Patrijarh Pavle

(odgovor članu New Mom)
Direktna veza do poruke: 62
2.1.2016 20:19:21   
Aleksandra94
Pozdrav user posted image
Ne znam da li je prava tema...
Bebu dojim već 12 meseci...sa suprugom "planiramo" bebu, ali još uvek nemam menstruaciju, pa ne znam koliko je uspešno planiranje. Zanima me da li se nekoj desilo da zatrudni a u istoj je bila situaciji?
P.S.Nadam se da nisam promašila temu user posted image

(odgovor članu Torbica)
Direktna veza do poruke: 63
2.1.2016 20:35:49   
amelia
Kako ces ostati trudna ako nemas menstruaciju zar nisi dobila od kad si se porodila?

Ayan <3

(odgovor članu Aleksandra94)
Direktna veza do poruke: 64
2.1.2016 22:12:53   
branki*
Aleksandra,mislis da zatrudni,a da jos nije dobio menstruaciju,je l to pitas?ja nisam,ali sam saj devojkama nesto diskutovala na tu temu i mozes zatrudneti bez obxira sto dojis i sto nisi dobila m.

branki

JER SMO TAKO U MOGUCNOSTI !

(odgovor članu amelia)
Direktna veza do poruke: 65
3.1.2016 12:16:22   
Aleksandra94
Pa...očigledno je da nisam dobila menstruaciju. Dojenje je menstruaciju kod mene baš odložilo.

(odgovor članu branki*)
Direktna veza do poruke: 66
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  1 2 [3]
Stranica: <<   < Prethodna stranica  1 2 [3]
Idi na:

Popularna ruska imena za bebe i njihovo zn...
Jedan od najuzbudljivijih delova iščekivanja bebe je odabir imena. Ako ste trudni, a razmišljate o ruskom imenu za bebu,...
Hidratacija najmlađih u letnjim danima
Tokom letnjeg perioda i visokih temperatura koje su sve češće, najvažnije je redovno se hidrirati. Ovo se najviše odnosi...

image
Aleksandra*
Definitivno ih preporučujem svakoj trudnici i porodilji.
Pre dve godine i tri meseca na svet je došla moja devojčica, prvo dete. Dojenje je bilo nešto oko čega se uopšte nisam razmišljala. Težak porođaj, zbunjenost, bol su doveli do toga da uopšte nisam sigurna da li i koliko imam mleka. Beba je plakala, a ja sam došla u iskušenje da posegnem za adaptiranim mlekom. Drugarica koja je za Fitolat saznala na ovom forumu mi je poslala link. Iskreno, bila sam skeptična, ali bih sve uradila da imam što više mleka. Suprug je kupio isti dan ove divne tablete. Nisam verovala, ali sam uredno pila. Posle par dana sam imala osećaj da beba manje plače i da mleko više ide! Od tog trenutka kreće i uživanje u dojenju. Mogu slobodno napisati da od tog trenutka sam i ja mnogo srećnija i zadovoljnija bila. Nekoliko meseci sam ih redovno pila. A moja bebica je sisala punih godinu dana. Sada to više nije bebica nego devojčica koja će uskoro dobiti batu, a mama ovog puta ne ide u porodilište bez ovih fantastičnih tableta.  Više >>
image

Anketa

За дојиље.
пеперутка16

Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?

Click Here