Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Vadila sam danas krv 26.8.2011 15:55:54
|
|
|
|
PoisonEve
|
A od cega moze da bude nizak holesterol?
|
|
RE: Vadila sam danas krv 26.8.2011 16:39:46
|
|
|
|
Iwana87
|
Ajd ako neko zna,imam rezultate sa reumatologije crp 91 antidsdna pozitiv ne pamtim sad vrednost,pa me zanima dok ne odem kod dr jer kopam po netu i nista konkretno nema
|
|
|
|
RE: Vadila sam danas krv 26.8.2011 20:05:31
|
|
|
|
vukosava
|
IZVORNA PORUKA: PoisonEve A od cega moze da bude nizak holesterol? klikni Kako se može povećati HDL holesterol? Kod mene licno: Aerobna aktivnost Smanjenje telesne težine preterivanje u vidu potpunog neunošenja masti takođe nije preporučljivo, jer su pojedine masti i vitamini rastvorljivi u mastima esencijalni, što znači neophodni za dobro zdravlje, a sam organizam ne može da ih proizvede. Prema nekim istraživanjima potpuno izbacivanje masti iz ishrane dovodi i do smanjenja HDL „dobrog“ holesterola. Dakle, masti treba da čine manje od 30%, ali verovatno ne manje od 25% ukupnih kalorija. a moze jos i: Prestanite pušiti Smanjite unos trans masnih kiselina Alkohol Povećajte unos nezasićenih masti (maslinovo ulje) Omega 3 masne kiseline
< Poruku je uredio vukosava -- 26.8.2011 20:09:07 >
|
|
|
|
RE: Vadila sam danas krv 26.8.2011 20:38:58
|
|
|
|
PoisonEve
|
Mama mi je rekla da je ona imala taj problem i da ga je sredila tako sto je nmesec dana doruckovala pola konzerve tune.
|
|
RE: Vadila sam danas krv 26.8.2011 21:44:11
|
|
|
|
vukosava
|
IZVORNA PORUKA: PoisonEve Mama mi je rekla da je ona imala taj problem i da ga je sredila tako sto je nmesec dana doruckovala pola konzerve tune. Moram probati. Nabavila sam i riblje ulje...
|
|
|
|
RE: Vadila sam danas krv 23.9.2011 17:04:45
|
|
|
|
PoisonEve
|
Mislim da mi nikad nije bila gora krvna slika! I to bas sad pred sam porodjaj! wbc: 7.3 RBC: 3.75 HGB:118 HCT:353 PLT:164 PCT:109 MCV:94 MCH:31.4 MCHC:334 RDW:12.7 MPV:6.6 PDW:15.1 LYM:25.0 MON:3.8 GRA:71.2 GLUKOZA:4.51 UREA:3.41 KREATININ62: GVOZDJE:9.8 PROTEINI UK:56.8 Jos sam sad procital;a da su niski trombociti kod malignih oboljenja i hepatitisa c!
|
|
RE: Vadila sam danas krv 23.9.2011 17:16:47
|
|
|
|
vonavoj
|
PE,nemoj se nervirati! i nemoj citati po netu,krvna slika trudnica se ipak razlikuje od normalnih vrednosti!! ne razumem se u rezultate,jer ne vidim granice ,ali polako...resice se i to,postoje vitamincici
|
|
|
|
RE: Vadila sam danas krv 23.9.2011 17:29:00
|
|
|
|
PoisonEve
|
Jos sam sad citala o HELLP sindromu Bas se plasim!
|
|
RE: Vadila sam danas krv 23.9.2011 17:32:17
|
|
|
|
Verus
|
PE, trombociti opadnu cesto u trudnoci, a leukociti jako porastu, nije ti ovo nista nenormalno. A da imas HELLP sindrom, vec bi ti odavno bila u bolnici. Nije to A i najpre bi ti krenuo visok pritisak, velika voda u telu i preeklampsija, HELLP ti je samo najgori oblik toga i JAKO JE RETKO da se to desi. Opusti se sve je kul
|
|
|
|
RE: Vadila sam danas krv 23.9.2011 17:32:42
|
|
|
|
vonavoj
|
ti si gora od mene...tako i ja svasta izvucem! ajde nadji nesto lepo kakav ti je to sada sindrom moram i ja da trazim to sada polako,cekaj da odes da vidis sa dr,pa onda ces znati sta dalje!
|
|
|
|
RE: Vadila sam danas krv 23.9.2011 17:33:17
|
|
|
|
vonavoj
|
verus,lepo si joj rekla!
|
|
|
|
RE: Vadila sam danas krv 23.9.2011 17:34:09
|
|
|
|
Verus
|
GOOGLE je najvece zlo sta god da ukucas, naravno, dobijes samo lose stvari, pa ko jos pise o lepim? IZVORNA PORUKA: vonavoj verus,lepo si joj rekla!
|
|
|
|
RE: Vadila sam danas krv 23.9.2011 17:37:37
|
|
|
|
Natalie018
|
IZVORNA PORUKA: PoisonEve Mislim da mi nikad nije bila gora krvna slika! I to bas sad pred sam porodjaj! Jos sam sad procital;a da su niski trombociti kod malignih oboljenja i hepatitisa c! PoisonEve Upravo procitah tvoj post. Bas sam danas gledala moje rezultate krvi koje sam radila mesec dana pred porodjaj.. (uporedjivale nesto sestra i ja, posto je ona sad trudna) i mogu da ti kazem da mi krvna slika nije bila mnogo bolja od tvoje, a dr. je rekao da su to ok rezultati za taj stadijum trudnoce. Trombociti su ti sasvim u redu, ne valja kad su ispod 140. Nemoj da se opterecujes preeklamsijom, hepatitisom c... isl.. Verovatno imas i ref. vrednosti na nalazu.. Evo ti nekoliko mojih vrednosti za koje je dr. rekao da su ok.. RBC 3.78 HGB 124 PLT (trombociti)169 Gvozdje 10.2 proteini ukupni 58.0 Inace su proteini u trudnoci nizi.. pogotovo pred kraj. Nemas razloga za brigu.
|
|
|
|
RE: Vadila sam danas krv 23.9.2011 17:40:04
|
|
|
|
Verus
|
zene, pa trudnoca je "vanredno" stanje, takva ce vam biti i krvna slika...
|
|
|
|
RE: Vadila sam danas krv 23.9.2011 17:41:22
|
|
|
|
PoisonEve
|
Ma znam da ja nisam normalna i paranoicna, al uplasena sam zbog svega sada
|
|
RE: Vadila sam danas krv 23.9.2011 17:44:04
|
|
|
|
PoisonEve
|
Verus, Natali, hvala vam Verus ja sam se i nadala da ces i ti doci u ovu temu da das strucno misljenje
|
|
RE: Vadila sam danas krv 23.9.2011 17:48:22
|
|
|
|
Natalie018
|
Ma samo se ti opusti i uzivaj... Posle kad dodje nece biti toliko prilike..
|
|
|
|
RE: Vadila sam danas krv 23.9.2011 17:51:29
|
|
|
|
Verus
|
PE, veruj mi da znam kako je tesko da ne brines, ali zaista sto kaze Natalie sve bude ok; a bas bih volela da sam mogla da budem ovako opustena i prvi put, ali valjda to dodje vremenom. Ti si sada vec 37 nedelja, znaci termin, i od sada pa na dalje kad god da se bebica rodi bice dobro i to je najbitnije. A bices i ti dobro sa bebom i to su dve jedino bitne stvari u zivotu Ja sam videla svoju krvnu sliku na dan porodjaja, kad su me primili u bolnicu, i tek sto je to bilo poremeceno
|
|
|
|
RE: Vadila sam danas krv 23.9.2011 17:52:26
|
|
|
|
vukosava
|
Plus zapamtite dok dojite tek su vam i tad rezultati netipicni. Mislim na trigliceride i stvari vezane za masti.
|
|
|
|
RE: Vadila sam danas krv 23.9.2011 17:57:13
|
|
|
|
vonavoj
|
bas vala vanredno stanje! ijaoj,procitah sad o hellp sindromu,leleeee...jadna zena sa blizancima PE,a meni
|
|
|
|
RE: Vadila sam danas krv 23.9.2011 18:16:48
|
|
|
|
PoisonEve
|
|
|
RE: Vadila sam danas krv 23.9.2011 18:48:43
|
|
|
|
vonavoj
|
|
|
|
|
RE: Vadila sam danas krv 26.9.2011 17:16:12
|
|
|
|
PoisonEve
|
Naravno da sam panicila bez razloga (nista cudno za mene). Ok su mi nalazi, nista nije toliko strasno I nemam hepatitis c, help sindrom i verovatno ni maligno obolenje
|
|
RE: Vadila sam danas krv 27.9.2011 14:52:57
|
|
|
|
Natalie018
|
...Eve, pa kazem ti ja da je sve ok. Uzivaj!
|
|
|
|
RE: Vadila sam danas krv 4.10.2011 12:29:56
|
|
|
|
Capa
|
Jel zna neko da mi protumači rezultate moje mame, tj.jedan deo njih- holesterol joj je na gornjoj granici, ali se smanjio u odnosu na krvnu sliku od pre 3 meseca, ali su joj trigliceridi visoki, tj.povećali su se. Jel zna neko šta bi mogao biti uzrok tome ? Jel to može da se desi na nervnoj bazi ?
|
|
|
Anketa
За дојиље.
пеперутка16
Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?