Daca88 -> RE: Vadila sam danas krv (20.5.2010 20:23:54)
|
Drage moje,dobila sam danas rezultate krvi,urina i urinokulture,i neke stvari mi nisu jasne,kao naprimer... Poviseni su mi leukociti-gornja granica je 9,a ja ih imam 12...ali mi je CRP idealan 3,a granica je 5. E sad kazu da su leukociti poviseni kod neke upale,infekcije itd,ali onda bi valda trebao da mi je CRP povisen,jer on je vezan za istu stvar,neki upalni proces,infekciju itd...kako to da mi se te stvari ne poklapaju Zatim analiza mokrace mi pokazuje bakterije,sluz,i kristale Ca oksilata,a urinokultura mi je sterilna i pise br.bakterija 0. Pa kako onda to ,isti dan na adekvatan nacin uzete obe mokrace u sterilne casice,jedna predata u labarotoriju i ta pokazuje bakterije,a druga odneta na mikrobiotiku da se uradi urinokultura i ti nalazi su sterilni.Pa kako to kad je u pitanju ista mokraca.Prvo sam piskila u jednu casicu,pa zaustavila mlaz i piskila u drugu Zatim mi je hematokrit ispod granice,i granulociti dosta iznad granice. Sta predstavlja hematokrit,sta granulociti,a sta kristali ca oksilata u mokraci Kako to da su leukociti visoki,a CRP skroz korektan Zasto jedan nalaz potvrdjuje bakterije,a drugi ga negira
|
|
|
|