majathegreat -> RE: Ljubitelji grmljavine (1.5.2011 15:01:31)
|
Grmelo je i u Ns, mada samo jednom sam čula. Ja volim kad sam u stanu za vreme grmljavine. Onda uživam u tome, ali nikako ne volim da sam napolju. A mrzim kad sam u selu dok je nevreme. Use..em se od straha. Tamo se često dešava da grom opali u neku kuću, pa i da je zapali. Baš je prošle godine dan pre nego što smo stigli na selo i to sa bebom od mesec i po dana, grom zapalio jednu kuću. Kuća jeste na brdu, ali pored nje recimo ima dve više kuće, a nije u njih udario. Bilo je veče kako to obično biva, a naravno kad je nevreme ne rade telefoni. A kuće nisu ušorene nego raštrkane. Starci bili sami, na sreću oboje izašli i onako sa štapom taj deda trčao do prvog komšije pa ovaj jedva i sa mobilnog pozvao vatrogasce. Uglavnom još su komšije i uspele da zaustave vatru, mada je izgorela skoro cela kuća dok su stigli vatrogasci. A i znam jednog čoveka iz istog sela kojeg je pre 10ak godina ubio grom na pragu kuće. Takođe mrzim dok je nevreme pa se neko od mojih junači tamo na selu pa stane na terasu da gleda. Da ne pričam koliko smo el.uređaja promenili. Ali obožavam pogotovo u selu da se nadišem vazduha i prošetam po dvorištu kad se završi nevreme.
|
|
|
|