lothroniell -> Kako se cuva ljubav (23.2.2010 11:23:26)
|
Sada mi je kuma poslala ovu pricicu na mail, ja sam se odusevila pa reko' da je podelim i sa vama: [sm=smiley1.gif] Majka i decak hodaju plazom. U jednom trenutku decak upita: - Mama kako se cuva ljubav? Mama ga pogleda i odgovori: - Zgrabi malo peska i stisni u saku Decak stisne saku i sto je vise stiskao, toje vise peska curilo iz nje. - Ali mama pesak mi bezi! - Znam ali sad potpuno otvori saku. Decak je poslusa, ali u tom casu dunu vetar i odnese sav pesak sa dlana. - Ni ovako neuspevam zadrzati pesak. Na to majka sa smeskom na licu rece: - Sada uzmi opet malo peska u ruku i drzi dlan kao da je u obliku kasike, dovoljno zatvoren da ga zastitis a dovoljno otvoren da bude slobodan. . . Decak ucini kako mu je receno i pesak mu ostade na dlanu, dovoljno zasticen od vetra, i slobodan a da ne klizi kroz prste. - Eto kako se cuva ljubav... *....Savrsena ljubav zaista je retka. * *Zaljubljeni uvek moraju imati prefinjenost mudrih, prilagodljivost dece, osetljivost umetnika, razum filozofa, smirenost svetaca, snosljivost ucenjaka i snagu samopouzdanih.*
|
|
|
|