Contesa -> RE: Policistični jajnici (20.9.2011 16:07:48)
|
Za Mrs. Nina26, Inverzija LH i FSH makar i u tragovima se na americkom Zapadu smatra PCOS i to je to. Moj odnos FSH i LH nije oduvek bio u inverziji, i to me je bacilo u rebus Npr, protprosle godine, LH mi je bio 10,3, a FSH 10,6..znam mala je razlika ali opet..onda prosle godine u junu, LH 8, FSH 9, pa u oktobru isto tako , a ove godine LH 11, a FSH 10. Kako je to sad moguce da osciliraju tako rezultati? Zar nije PCOS ne promenljiva dijagnoza, i zar ne mora uvek da postoji ta inverzija LH/FSH To nije promenljiva dijagnoza, to je konstanta i covek se radja sa istom, i zato se radi stalan monitoring FSH i LH skoro svaki mesec, makar i u 3 konsekutivna meseca, da bi se sve potvrdilo. Nije svaki PCOS isti i nije uvek propracen sa IR, akne i hyper androgeni izgled, kao i jaku kilazu, ima i tzv. maskirni PCOS, koji postoji, ali je jako tesko detektirati ga. Da zakljucim, PCOS je jako, jako nasledan, i je drugi po redu krivac za neplodnost, odmah iza endometrioze, ima ga skoro 70 % zena razlicitih doba u Canadi recimo, ali zene si radjaju, nakon terapije i hormonalnog balansa, u nase vreme 21 veka, PCOS je resliv problem i da se sanirati.
|
|
|
|