jabukica -> RE: Policistični jajnici (10.11.2010 14:47:52)
|
Ćao zvezdana, radi se o dijeti koja ograničava unos ugljenih hidrata, što se odnosi ne samo na slatkiše i šećere već i na voće, žitarice i skrobno povrće, odnosno oni se ne jedu na ovoj ishrani, već se unos ugljenih hidrata unosi pretežno kroz vlaknasto povrće kao što je kupus, karfiol, brokoli, zelena salata, krastavci, paradajz, paprika, spanać, luk, ... pored ovog jedu se proteini, meso, jaja, riba, može ella sir (sir sa malo masti i ugljenih hidrata), i unosi se omega 3, može se koristiti i maslinovo ulje, kokosovo ulje, maslac, bademi, orasi, lešnici i ostalo koštunjavo voće, ali ne i kikiriki... Veoma je teško ograničiti toliko unos ugljenih hidrata dok se ne navikneš, kad se navikneš taj problem se smanjuje. Logike u ovome ima jer low carb ishrana povećava insulinsku osetljivost koja je kod nas sa problemom PCOS smanjena, tj. PCOS je povezan sa insulinskom rezistencijom. Cecana, hvala, ja sam jedno vreme jela dozvoljeno voće ujutro (višnje, kupine, maline, jagode... tačnije jela sam višnje) ali sam sada i njih izbacila i od ugljenih hidrata jedem samo povrće i povremeno svaki peti dan napravim cheat meal ali sa jako malo uh i onda jer sam se valjda navikla ovako i godi mi. Pored toga vežbam, dižem tegove 5-7kg i radim sklekove (muške), doduše kod kuće 4-5 puta nedeljno, kažu da i trening sa opterećenjem povećava insulinsku osetljivost, pa videćemo. Srećno i svima vama. Veliki pozdrav [sm=smiley27.gif] [sm=smiley1.gif]
|
|
|
|