eugenija -> Kako se rešavate stresa? (20.2.2010 1:04:43)
|
Kod mene je već jedan duži period jako mučna situacija koja mi diže iz sata u sat ogromne količine kortizola... Više ni nemam načina da se sa uspehom rešavam stresa. Živm s njim. Pre sam imala neke uspešne načine: sport i rekreacija: brzo hodanje, planinarenje, odbojka, aerobik sex topla penušava kupka: burenje u istoj pola sata minimum leći u krevet i smiriti se otplakati beskonačnim nizom olakšavajućih suza smeh i šala na vlastiti račun: uključujući najmračnije crnjake muzika i pokret dooobar film besciljna šetnja duboko disanje psihoterapija: rasterećujući razgovor sa psihologom male količine alkohola: belo vino, pivo persen lexilium umirujući čaj: kamilica, nana cigareta za cigaretom kakao, topla čokolada maženje i zagrljaji bez reči, mnogo nežnosti i podrške vera: molitva, otići sama u crkvu popodne kad nema nikoga u crkvi, zapaliti sveću, čitati duhovnu literaturu, Biblija razgovor sa osobom koja je puna razumevanja slaganje stvari crtanje, pisanje, šaranje prelistavanje davno zaboravljenih albuma i čitanje dnevnika odlazak na kraći put brza vožnja promena frizure ili boje kose odlazak u prirodu: reka, vikendica, berba grožđa, sadnja cveća pomoć drugome šćućuriti se uz dve plišane mede iz doba detinjstva glupirati se po forumu zamena uznemirujućih misli umirujućim mislima Mislim da ima toga još, ako se setim, dodaću.
|
|
|
|