red3lilu -> RE: Suboticka bolnica-porodjajno odeljenje (20.8.2012 20:18:30)
|
Taman kad ste malo načeli temu da dopunim utiske... Dakle, prošlo je nedelju dana od porođaja... Prijem je bio preko hitnog prijema, presvlači se u prostorijama pored hitnog prijema (tamo se oblače spavaćica i papuče, bez gaćica, ali mogu da ostanu ako curi vodenjak i sl. skinuće se gore u pretporođajnoj i grudnjaka). Gore na I sprat se ide peške, tj. ja sam išla jer sam bila u mogućnosti ili vas odguraju u kolicima. Prijem u pretporođajnu salu obaljaju babice. Smeštate se na krevet gde vam rade CTG, vade krv i popisuju podatke potrebne za otvaranje kartona. Nakon toga ide vaginalni pregled. Kod porodilja sa zakazanim CR ovo zadnje se preskače. Nakon pregleda sledi brijanje i klizma (klistir). Ja sam tražila da se otuširam nakon obavljenog brijanja i klizme jer su za brijanje koristili neki gel koji nakon brijanja ne spiraju. U toku boravka u pretporođajnoj sali jednu trudnicu su vodili na CR, i ona je imala i brijanje i klizmu, posle su došli stavili joj infurziju i kateter za urin i ubrzo je odveli na operaciju... Babice i lekari su bili super raspoloženi, bar u ophođenju prema meni, a ja sam se kezila ko Češirski mačak (čak i kad mi nije bilo smešno[sm=smiley13.gif]) jer sam skontala da ne vole poplašene trudnice[sm=smiley36.gif] Porođaj je bio relativno brz, u porođajnoj sali sve ok, posle bude jaaaako zima, čak se i oni žale da im je hladno, e sad jel to tako treba, ne znam[sm=zmeden.gif] Posle 2h su me odveli u novouređeno krilo, u petokrevetnu sobu + 1 krevet gratis [sm=smiley36.gif]... Kupatila nemaju stalno toplu vodu pa smo u toku dana lovili kada je vruća i čuvale bebe na smenu jedna drugoj da bi se tuširale. Sobe imaju TV (ja sam bila daljinski u našoj jer pravi nemaju[sm=smiley36.gif]). Takođe svaka soba ima i klima uređaj koji su uključivali u slučaju potrebe.. Obavezno poneti ili neku zaštitu za dasku za wc ili neko sredstvo za dezinfekciju ( u sobi smo imali dve što nisu odgojene pa su prandavile tako da ti se stomak okrene)... jednoj je bilo preče da popuši cigar nego da se prvo otušira[sm=smiley13.gif]... još joj sestrica rekla da nema gde da se puši pa nek zapali u wc[sm=smiley29.gif][sm=smiley21.gif]... Verujte da se pokajala što joj palo to na pamet...[sm=hudicek1.gif] Obavezno poneti najlonske vreće jer je kupatilo skroz mokro a nema vešalice pa se kesa sa stvarima okači npr. na držač za sapun ....[sm=smiley22.gif] Sobe su uredne, redovno ih čiste, takođe i toalet... Buđenje je u 5h ujutru, tuširanje (ako ima tople vode) merenje temperature i pritiska. U 6h donose bebe. Nakon toga vizita dolaze doktori za žene, pa za bebe, pa doručak...ručak... večera... večernja vizita... oko 22h bebe odu na spavanje, a bogami i mame[sm=smiley36.gif] Ja sam izašla iz bolnice posle 48h tj. malko ranije ali je sveukupno na mene ostavljen veoma pozitivan utisak[sm=smiley1.gif] Od dokumenata i potrebne opreme za bolnicu najbolje bi bilo da se pogleda šta su u dnevnik napisale mufika i daki89 manje više to su potrebne stvari i dokumenta za bolnicu...
|
|
|
|