RE: Folna kiselina (Puna verzija)

Forum >> [Zatrudnjivanje] >> Želimo novog člana

Poruka

GRGA -> RE: Folna kiselina (24.9.2011 22:24:53)

[sm=smiley1.gif] Ma ih svasta naucimooooooooo,,trudnice nasa kako si??Ne obilazis nas na [sm=rozacrtici.gif]

meyo -> RE: Folna kiselina (24.9.2011 22:32:02)

auh ja ga derem sigurno nna preskoke dva mjeseca[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/jezicek.gif[/image]

bea83 -> RE: Folna kiselina (24.9.2011 22:46:16)

IZVORNA PORUKA: GRGA

[sm=smiley1.gif] Ma ih svasta naucimooooooooo,,trudnice nasa kako si??Ne obilazis nas na [sm=rozacrtici.gif]

dolazim ja al tamo je toliko aktivno i razigrano da me izgubite iz vida[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]Svratim redovno da vas povučem, al vi me od silnog mućkanja i ne primetite[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley36.gif[/image]jeste van teme (izvinjavam se unapred) al šta bi sa onom tvojom jeste/nije cista i ovulacijom???

meyo -> RE: Folna kiselina (25.9.2011 9:05:26)

@Hanka da i i ovdje odgovorim za smezuranje to ti hvali vode tj. tecnosti u dijelu probaj unositi malo vise tecnosti mislim da ce ti se stanje brzo popraviti .

Anoniman -> RE: Folna kiselina (25.9.2011 11:21:59)

Naime nasih kucnih prijatelja sestra je lekar vec 20godina i to kozni. Kaze da vitamin B treba izbegavati u sirokom luku!!!!!!
Naime ne preporucuje se konzumiranje vise od mesec dana,i to ne zbog kilaze,,,vec jednostavno ne valja!!!!Ali zaista ne valja........Lekari ga prepisuju ,r,etko kada(ako ste primetile)8 to samo kao jacanje imuniteta na nedelju dana

meni su ga vise puta prepisivali i na duze vremenske periode. poslednji put mislim da sam pila neka 3 meseca kompleks B vitamina zbog jednog nevra na licu koji se ukocio i bila sam kao dzoker iz betmena. naravno, vitamin b u kombinaciji sa drugim lekovima. ali kompleks b vitamina se koristi za oboljenja nervnog sistema.

hanka -> RE: Folna kiselina (25.9.2011 11:29:47)

Inace nisam ljubitelj vode ali od kako su bile ove vrucine naucila sam se da pijem vodu i to iz malih flasica iz frizidera.Vec od jula pijem mnogo mnogo .Dehidratacija nije sigurno nesto drugo je u pitanju garant

Anoniman -> RE: Folna kiselina (25.9.2011 12:00:17)

Zene moje samo da vam odmah skrenem paznju na vitamin B..................

.....................Naime nasih kucnih prijatelja sestra je lekar vec 20godina i to kozni.........Kaze da vitamin B treba izbegavati u sirokom luku!!!!!!

.........................Naime ne preporucuje se konzumiranje vise od mesec dana,i to ne zbog kilaze,,,vec jednostavno ne valja!!!!Ali zaista ne valja........Lekari ga prepisuju ,r,etko kada(ako ste primetile)8 to samo kao jacanje imuniteta na nedelju dana............

............................Najkbolje je piti par nedelja i prestati.a nastaviti kao kvasac...........jer njega mozete piti svaki dan celi zivot!

meni ovo nikad nisu rekli [sm=zmeden.gif], a stalno mi ga prepisivali uz gvoždje i vitamin c. Užas jedan!

GRGA -> RE: Folna kiselina (25.9.2011 12:19:56)

Heheheh ja sam vise i prestala id a uckam ,i da pratim ovulacije,kad mi se radi ja radim,kada ne .odmaram...........Ono moje je bila ovulacija!!!!A ja dobila,zamislite(sigurmo poremecaj od onog odmora))) ih pa kod mene to mora sve drugacije,ai ko ce ga znati mozda sam imala i dve ovulacije???

Bitno je da sam juce osetila takav bol,kao kada mi pucaju ciste da sam stala na sred puta(isla sam u prodavnicu)i mislila am da cu da siznem nisam mogla nogu da pomerim od bola,,,,,,,,,,,,,,,

Sledeci mesec IUI!!!

GRGA -> RE: Folna kiselina (25.9.2011 12:22:48)

Zene slagacu vas sada zasto ne sme tolikod a se pije ali ima nekakvih veza sa debelim crevom.....bas cud a pitam kada budem videla tu zenicu pa cu da vam kazem.inace je lekar-savrsen lekar....zaista jedna od najboljih ide i na seminare i na skupove lekara po inostranstvu,i vitamin b je odlican za kozu,ali dugim koriscvenjem ima neki uticaj na debelo crevo nesto vezano sa tim,,,,nikako ne valja na duze...................

......................................Ja za nerve pijem magnezijum,,,,imam problema sam glavom od udesa....Dr neurolog kaze da sma dobila neki oblik epilepsije imam grcenje misica pa stalnoooooo pijem magnezijum..cak mi i on nije dao vitamin b!

Anoniman -> RE: Folna kiselina (25.9.2011 12:24:37)

pa verovatno ne daju za sve isto. ja sam tu prvu terapiju dobila u hitnoj, a posle mi je potvrdio i drugi neurolog. mada, ni sa cim ne valja preterivati. i vitamine samo po potrebi, tj. preporuci lekara.

meyo -> RE: Folna kiselina (25.9.2011 13:02:13)

pa moguce hanka .. al od folne ne vjerujem

ja to znam za vodu jer su mi rekli kad sam jedno vrijeme ja slabo pila pa bila malokrvna i slicno posla do dr.ona mi pogledala ruke i rekla da mi hvali vode i da to uvijek mogu prekontorlisat na taj nacin da ako su mi nakon kupanja recimo ruke smezurane da mi hvali vode u organizmu .. :) sad ko ce ga znati ..

Anoniman -> RE: Folna kiselina (25.9.2011 13:05:45)

mislim da smezurane ruke posle kupanja nemaju veze sa nedostatkom vode, nego sa cinjenicom da su dugo bile mokre i jos ako su bile u toploj vodi...

hanka -> RE: Folna kiselina (25.9.2011 13:34:11)

[sm=zmeden.gif]
Moracu da pitam dr ali mislim da ima neke veze sa vitaminima ili prokrvljenoscu[sm=zmeden.gif]

Anoniman -> RE: Folna kiselina (25.9.2011 15:03:47)

Evo pogledajte malo ovde ima zanimljivog sadržaja o B vitaminima

maca821 -> RE: Folna kiselina (25.9.2011 15:11:04)

Meni su cesto smezurane ruke posle kupanja,sta to znaci? Da mi fali voda u organizmu?

Nataša1 -> RE: Folna kiselina (25.9.2011 20:49:29)

U nekom od slojeva kože nalazi se protein keratin koji "upija" vodu - tako se koža hidrira. Zbog tog upijanja, ovi slojevi kože se pomalo deformišu i ispada da je koža nabrana. Kad ruke izvadimo iz vode, sve se brzo vraća u pređašnje stanje.

Nema veze sa time da li pijemo dovoljno vode ili ne, već da li je koža u kontaktu sa vodom.

IZVORNA PORUKA: maca821

Meni su cesto smezurane ruke posle kupanja,sta to znaci? Da mi fali voda u organizmu?

GRGA -> RE: Folna kiselina (25.9.2011 20:55:29)

Maco ne brini za to,,mislim da se t desava svima koji se brckaju i kupaju dugo,,,narocito ako peres vec na ruke ...tada se prstici smezuraju!

GRGA -> RE: Folna kiselina (25.9.2011 20:57:40)

Naravno Ksena sa vitaminima i sa lekovima--ne treba preterivati..........i dobro je da se pravi pauza...Ma da svaki lekar ima nesto svoje,,ili je u pitanju drugi deo,,npr nerv lica i sama glava pa tako prepisuju vitamine koji su dobri za taj deo....

Ako nista drugo razmenjujemo iskustva pa budemo dobro potkovane sto se znanja tice!

hanka -> RE: Folna kiselina (25.9.2011 21:14:38)

Pa kod mene stvari stoje ovako zato sam i potegla ovo pitanjce vezano za folnu jer sam jedino to promenila cak je i vreme bilo isto.
Ne perem ves na ruke cak i obucu zavrsava u masini a od sudova operem soljicu za kafu i pikslu i tako vec mesecima posto sam sama.Volim dugo da se brckam u kadi ali tad je to normalna pojava.Medjutim ovo se desava u poslednje vreme posle veoma kratkog kontakta sa vodom[sm=zmeden.gif]

Anoniman -> RE: Folna kiselina (25.9.2011 23:00:46)

Mislim da je najbolje da odeš do kožnog lekara. Možda ti nešto ne odgovara pa ti tako reaguje koža.

Nataša1 -> RE: Folna kiselina (26.9.2011 18:32:55)

Danas naletim na sajtu Blic žena na ovo (tamo gde lekari odgovaraju na pitanja ljudi):

Smežurani prsti na rukama

Moj sin, koji ima 35 godina, nedavno je primetio da mu se prsti na rukama odjednom smežuraju nakon običnog jutarnjeg umivanja, tako, kao da je proveo nekoliko sati u vodi. Šta može biti uzrok tome?

Odgovor

Dr Nina Avakumović, 19. 09. 2011. 18:08

Pretpostavljam da vlaženje kože ističe oštećenja koja inače postoje. To su najverovatnije stanja koja oštećuju ili uklanjaju barijernu funkciju kože među kojima su svakako najčešće kontaktne iritacije,kontaktne alergije i različite vrste ekcema.Kako u obzir dolazi veći broj oboljenja ali i stanja koja nisu bolest,naravno da je neophodan dermatološki pregled.

Anoniman -> RE: Folna kiselina (26.9.2011 19:59:12)

Svaka pojava koja nije normalna iziskuje odlazak lekaru. Možda je nešto bezazleno, ali možda i nije. Od folne neće, ali možda je neka alergija i to će dr najbolje otkriti...

slavica. -> RE: Folna kiselina (11.10.2011 11:05:46)

Drage moje,da li neka od vas pije femibion 1,i kakva iskustva ima sa njim?

nina26 -> RE: Folna kiselina (11.10.2011 11:20:35)

Ja sam ga pila, super je, u njemu imas svega, tako da ne moras da uzimas dodatne vitamine. Ako planiras trudnocu, samo napred[sm=bravo.gif]

Anoniman -> RE: Folna kiselina (11.10.2011 11:23:12)

Meni je lično femibion bezobrazno skup, ja sam u prvoj trudnoći pila Mamavit koji je upola cene, a radi isti posao... A po savetu ginekologa za pripremu je dovoljno uzimati folnu kiselinu, C vitamin i Oligogal sa selenom. Srećno [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  27 28 [29] 30 31   Sledeća stranica >   >>