dunja RR -> RE: RE:Postovi i posna jela (30.3.2011 9:22:41)
|
IZVORNA PORUKA: Lu RR IZVORNA PORUKA: dunja RR IZVORNA PORUKA: dunja RR IZVORNA PORUKA: Pcelica Lena Izvin'te slab mi je engleski, pa kao sto rekoh gore, nemojte mi zamiriti na pomesanom "mancmelou" sa "tom masom za fondan (ili kako vec)" , al eto naucila sam nesto novo. Ana hvala na odgovoru za belance, mada ga neki smatraju posnim. Ja nisam nacisto sa njim.[sm=jezicek.gif] jaja nikada nisu bila posna kod pravoslavaca, kod katolika ne znam kako je, mislim da je njihov post lakši-blaži i da mogu jaja (beli post) ali nisam sigurna, neka napiše neko ko zna tačno....... Ma kakva jaja posna, kod katolika je isti post kao i kod pravoslavaca, s tim da pravoslavci imaju i post na vodi a katolici post na kruhu i vod (samo kruh i voda cijeli dan)i, što se vrlo rijetko radi. Muslimani imaju najtezi post, oni ni vode ne smiju uzeti cijeli dan kad poste, ništa, pa izdrze! sorry Lu izvini, rekla sam da nisam sigurna a za post kod muslimana sorry ne slažem se uopšte jer oni mogu jesti šta hoće noću....po meni to je lakši post
|
|
|
|