dunja RR -> RE: posna jela (7.12.2014 13:28:35)
|
IZVORNA PORUKA: Modessty RR bratzz ma nema problema! Što se pasulja tiče, na žalost ne mogu ti reći tačne mere Ali recimo ovako: Skuvati 500g pasulja. U posebnoj posudi propržiti sitno seckan crni luk, recimo 4 veće glavice. U dubljoj tepsiji ili vatrostalnoj posudi izmešati procedjeni kuvani pasulj, propržen luka i oko 200 - 300g seckanih oraha. Sve to izmešati, posoliti i naliti sa malo vode i staviti u rernu na 250 stepeni. Pre nego što se sasvim zapeče zapržiti sa malo ulja, brašna i aleve paprike. Valjda nije konfuzno?! Nemoj da te brine što će pasulj dobiti taaamnu boju. To je zbog oraha. Ako ne voliš zaprške može i bez nje. Orasi i velika količina crnog luka mu baš daje šmek. Ovo mi zvuči zanimljivo. Koliko shvatam, to je ustvari prebranac sa ukusom oraha, jel? Sada sam uzela da pravim običan prebranac, ali sledeći put bih mogla ovo ...
|
|
|
|