*Alexx*
|
Evo detaljnije za moju masinu, iz jedne poruke: Ima nekoliko programa, za pamuk, za sintetiku, za osetljiv ves... i slicno. Po pravilu bi trebalo da susis slican ves zajedno, dakle zajedno peskire, pa posteljina, pa majice... ako susis slican ves, tj. ves iste debljine, onda ce se sve podjednako osusiti. Ja to ne postujem jer bi mi mnogo vremena oduzelo, pa susim sve sto je u masini za ves, pa mi nekad nesto i ne bude skroz suvo, ali nije strasno. Izguzvanost - zavisi od tipa vesa. Primetila sam da, ako stavljam omeksivac, da budu manje izguzvane i ako ih odmah izvadis iz masine, mozes da ih slozis u orman i maltene ne treba da ih peglas. Isto i za posteljinu. Ja ne stavljam omeksivac, zbog bebe, pa onda ipak moram sve da peglam. Ne susim dzempere, skupe se. E, da, isto tako sam primetila da se neke stvari skupe, valjda zbog visoke temperature - ne primer, skupile su se Andrejeve termo carapice, ali nista vise. Susi jaaakoooo dugo. Tri sata onaj najduzi program. Ali i to zavisi od kolicine vesa i od centrifuge - sto je veca centrifuga, to ce manje vremena da susi. Miris - ja sam ga u pocetku primecivala, ali ga nema ako stavis omeksivac. Bas sve bude mekano i mirisno. A sada, posto ne stavljam, i ne primecujem vise. Moguce je da je u pitanju samo u pocetku, dok se masine ne "razradi". I GLASNA je. Ali bas glasna. I stvara veliku toplotu zbog te kondenzacije, moras da otvoris prozor malkice dok radi. Ima svoje nedostatke, ali je ne bih menjala ni za sta na svetu, ja operem i osusim tri ture vesa za jedan dan.