Verus -> Pritisak u stomaku (13.2.2010 2:19:16)
|
Molim korisnike da takodje pogledaju temu Grlic materice u trudnoci<<KLIK Teme su usko povezane... Naime, dosta trudnica dolazi u situaciju da ima problema sa grlicem, bilo da je prirodno slab, ili je oslabio usled neke procedure, koju su ranije u zivotu imali (LEEP, konizacija i sl). Puno puta, lekar ce postaviti to pitanje: "Da li osecate pritisak?", mnoge zene ce reci "Ne", iz prostog razloga sto NE znaju kako se uopste pritisak oseca u telu. Meni je receno, da bi to bio vise vaginalni pritisak, nego pritisak u stomaku, sto se u mom slucaju pokazalo kao suprotno. U 26 nedelji trudnoce sam dobila rane kontrakcije, i zavrsila u bolnici,ali je hvala bogu sve zaustavljeno, i pustena sam kuci na mirovanje. Sedam do deset dana pre tog incidenta, sam osecala pritsak u stomaku: osecaj je kao da vam je stomak previse mali, kao da ce koza da pukne svakog trenutka, a stomak bude veeeoma tvrd. Prvo sam pomislila da su Braxton Hicks kontrakcije, ili ti lazne kontrakcije-vezba za pravu stvar, sto se cesto desava. Medjutim, bile su prave kontrakcije, koje ja nisam prepoznala dok vec, nisam pocela da se otvaram. Tada sam osetila bolove identicne menstruacionim bolovima, ali 100 puta jace. I takodje, veoma jake bolove u donjim ledjima, koji su se pruzali uz kicmu, a misici uz kicmu su se grcili od bola. Otvorila sam ovu temu, da svako dobije sansu, da bar, ranije otkrije sta se desava, i da ne dodje u situaciju da ne odmori, ne pauzira (kao sto ja nisam) i da ne daj boze krene u rani porodjaj i izgubi bebu.... Veoma je lako, da ce neke od vas osetiti samo Braxton Hicks/lazne kontrakcije, i ne mora biti ono najgore, tako da NE PANICITE ali se definitivno odmorite, pijte dosta vode itd. Bitno je da svaka trudnica posle 24 nedelje slusa svoje telo, odmara dovoljno, ne stoji previse dugo-plod postaje sve veci i tezi, i pritisak na grlic pri stajanju je sve jaci. Nadam se da ce ovo bar malo pomoci[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image] IZVORNA PORUKA: Verus RR Unica, jedna dr. me je pitala da li osecam pritisak-ja pitam kako bi se "osecalo" kaze vaginalno, uopste nije tako, osecas kao da ce ti stomak puci, kao da je koza premala-veoma slicno onim laznim kontrakcijama, al je razliku tesko prepoznati....ako ne odmorim, pretvore mi se u prave, menstrualne kontrakcije.... IZVORNA PORUKA: Unica IZVORNA PORUKA: Verus RR Ja sam uzimala progesteron u prvih 13 nedelja, ali vaginalno, 2 puta na dan po 150 mg (total 300mg na dan). On nije mnogo efektivan posle, jer placenta preuzima stvaranje progesterona... Sto se tice ocuvanja trudnoce kasnije-nista bolje od mirovanja, cak ni serklaz ne pomaze u kasnijoj trudnoci, i on se mora uraditi u prvo trimestru. Tako da sada mirujem, doziram koliko se osecam da mogu da uradim, a kada osetim PRITISAK u stomaku, kao da ce puci, znam da je previse i legnem na levu stranu stomaka, opustim se i tako... to me stalno Dr pita jel osecam a ja curka nemam pojma jel to osecam...
|
|
|
|