milicicak -> RE: Dermatitis seborrhoica (seboroični dermatitis) (3.6.2014 11:26:56)
|
IZVORNA PORUKA: Ana RR Milicicak, ja nemam pojma ni kako izgleda dermatitis, eto koliko sam upućena. Čitavog života imam čisto lice, lepu kožu bez bubuljica, koristila sam pantenol i dove kremu, to mi je bila sva nega. Ja sam sigurna da nemam dermatitis jer to što se meni peruta je smešno koliko je malo, ne svrbi me, ne peruta se stalno, prođe od bilo koje kreme. Ali dr buni što mi taj osećaj peckanja i svraba ne prolazi (na obrazu) iako već dva meseca koristim metronidazol (prva dg je bila rosacea). Nemam pojma, avene koristim neko vreme i ok je, kupiću i LRP da probam, i bioderma je jedna od varijanti (to je ono što odgovara mojoj koži) pa šta se najbolje pokaže to ću i dalje koristiti. Jedino ne znam šta sa tom elidel kremom, koristiti ili ne [sm=zmeden.gif] Ana, seboreicni dermatitis dodje i prodje, ne mora stalno da bude prisutan. A inace pocinje sa malim perutanjem koje se povecava. Ako ga lepo negujes, ma ne mora ni da se ponovo javi uopste. Da li ti je dr kojim slucajem preporucila da uradis bris koze? Ako su glivice urok dermatitisa, to zaista lako prolazi ako se pravovremeno reaguje i leci.
|
|
|
|