MJMM -> RE: Trudnoća i trombofilija (16.8.2013 18:45:59)
|
Pozdrav, da se pridruzim i ja ovoj ekipi,pa ako ima neko neki savet volela bi da ga cujem,posto ja i dalje ne verujem sta mi se desilo, radila sam dopler krvnih sudova nogu gde mi je posle dva meseca: vena femoralis comunis,vena femoralis superfitialis kao i vena poplitea su okludirane,sada organizovanim trombom, u venskim sinusima mm.gastrocnemiusa se registruje stara,rekanalisana tromboza u vidu fibroznih traka, nema znakova sve tromboze, radi se o dubokoj venskoj trombozi leve noge dobila sam je posle porodjaja carskim rezom. Vaskularni hirurg je rekao da mozemo da nastavimo sa lekom sinkum 4,lecim se cetiri meseca. Htela sam da vas pitam da li ce meni i terapija lekom pomoci u razbijanju tromba? Da li postoji mogucnost ispitivanja koagulacionog statusa u pravcu trombofilije ili nekog drugog protromboznog stanja, koje se moze desiti (ali i spreciti adekvatnim lecenjem ukoliko je potrebno) u narednom zivotnom periodu,posto mi doktor to ne spominje,a citala sam na internetu da to moze da se ispita,obzirom da vec imam porodicnu anamnezu (otac ima prosirene vene ,ali mi niko nije imao trombozu),citam na internetu iskustva da mogu da se ispitam ali mi niko ne spominje nista u vezi toga,a ne znam ni odakle da krenem. Da li cu moci ja normalno da zivim od straha da mi se to sve ne ponovi?
|
|
|
|