Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Trudnoća i trombofilija 17.12.2015 15:54:42
|
|
|
|
muzicarka
|
Iz Uzica... Ako ima neka trudnica iz Srbije neka napise, valjda je isto u svakom gradu sto se tice placanja...
|
|
|
|
RE: Trudnoća i trombofilija 18.12.2015 10:48:28
|
|
|
|
Lisa Simpson
|
Muzicarka to se radi samo privatno i solidno je skupo, U zavisnosti od toga sta ispitujes samo urodene trombofilije su oko 12000-15000 dinara zavisi gde radiš i šta.
|
|
|
|
RE: Trudnoća i trombofilija 18.12.2015 10:55:12
|
|
|
|
jekiki
|
U Beogradu moze da se urade u zavodu za transfuziju krvi, zakazuje se i treba uput i 5000 dinara. Tako su meni rekli kada sam ih zvala da pitam. Rade i druge drzavne ustanove ali je problem sto nemaju reagense
< Poruku je uredio jekiki -- 18.12.2015 10:56:46 >
|
|
RE: Trudnoća i trombofilija 18.12.2015 11:11:04
|
|
|
|
Dragić
|
Zna li neko da mi objasni šta je veliki koagulacioni status, šta se tu ispituje?
|
|
RE: Trudnoća i trombofilija 18.12.2015 11:26:06
|
|
|
|
bockalica
|
Dragić, ako si pratila moje postove, videla si da i ja imam problem i sa štitnom žlezdom (manji, ali problem), te imam terapiju i za to, a imam intoleranciju na šećere. Sve je to rešivo, samo ti to ispitaj do kraja, pa u akciju. Što se tiče analiza na trombofiliju, ja sam ih radila privatno i dosta ih platila. Ima neka mogućnost da se radi na VMA, ali se dugo čeka i tu treba nešto da se plati (ne koliko privatno). A i to na VMA moraš da dobiješ uput, pošto ti doktori kažu da sumnjaju na urođenu trombofiliju, a prvo ti državno rade na stečenu (isto negde u Bg). Sve u svemu jebada na kvadrat, ali šta ćeš kad moraš. Muzičarka, a zašto ti sumnjaš na trombofiliju?
|
|
|
|
RE: Trudnoća i trombofilija 18.12.2015 11:42:08
|
|
|
|
Dragić
|
Tako je bockalice, čitala sam sve od početka do kraja, ti si mi uzor majke mi. Da nisam pročitala tvoje komentare i hrabrost vjerovatno bih još uvijek bila u "bedaku". Ja sam jutros vadila krv za nalaze štitne žlijezde, u ponedjeljak pišem rezultate tako da ni ja još uvije ne znam. A i ove koagulacije sam jutros radila, ali nalaz se čeka oko 20 dana, taman upadoh u preaznike tako da ne znam ni kad ću ih dobiti, ali ja ni ne znam šta je to koagulacioni status, ima li i to veze sa trombofilijom ili je vezano za štitnu, zna li iko?
|
|
RE: Trudnoća i trombofilija 18.12.2015 12:14:51
|
|
|
|
Maraj
|
Dragic to bi trebalo da bude "zgrušavanje krvi" ta koalicija tako da samim tim ima veze sa trombofilijom
|
|
|
|
RE: Trudnoća i trombofilija 18.12.2015 12:25:55
|
|
|
|
wivern
|
Ja bih vas samo zamolila da ne pišete ružne reči na forumu, koristite zvezdice ili smajli cenzurisano ako je moguće.
|
|
RE: Trudnoća i trombofilija 18.12.2015 14:08:11
|
|
|
|
muzicarka
|
Mislila sam da sve ispitam, za svaki slucaj....A i jedna moja prijateljica je izgubila bebu u 8.mesecu, nedavno, verovatno zbog toga pa sam procitala vase postove i malo se uplasila...
|
|
|
|
RE: Trudnoća i trombofilija 18.12.2015 18:06:35
|
|
|
|
bockalica
|
Pre svega, ja se stvarno izvinjavam zbog ružne reči, mislila sam da smo opuštenije (a i nije neka psovka)... Dragić, koagulacija bi trebalo da ima veze sa trombofilijom. Muzičarka, razumem tvoj strah u potpunosti, ali se nadam da nema razloga za njega. Proveri sve, ako imaš mogućnost i ako ti nije cimanje i držim palčeve da bude sve u redu!
|
|
|
|
RE: Trudnoća i trombofilija 19.12.2015 10:32:14
|
|
|
|
muzicarka
|
Porazgovaracu sa doktorkom....u ponedeljak idem u Dom zdravlja...Ima li d dimer veze sa trombofilijom?
|
|
|
|
RE: Trudnoća i trombofilija 19.12.2015 11:13:38
|
|
|
|
Dragić
|
Mislim da ima veze, u trudnoći se prati taj d drimer i ako je povišen uključuje se lijek za razrjeđivanje krvi. Mislim, nisam najsigurnija.
|
|
RE: Trudnoća i trombofilija 19.12.2015 11:13:42
|
|
|
|
bockalica
|
da, da, d-dimer ima veze sa trombofilijom, meni to rade 1 mesečno sad kad sam trudna (proveravanje zgrušavanja krvi) i na osnovu toga proveravaju da li treba da mi se promeni doza terapije inekcija
|
|
|
|
RE: Trudnoća i trombofilija 19.12.2015 11:38:46
|
|
|
|
muzicarka
|
Aha, hvala...
|
|
|
|
RE: Trudnoća i trombofilija 20.12.2015 13:27:37
|
|
|
|
Lisa Simpson
|
U institutu za tranfuziju mogo da se ispitaju samo stečene trombofilije i lupus antikoagilan, ne i urođene ja sam tamo samo radila to i platila sa uputom iz dz 9000din doduše pre dve godine. a za urođene oni ti uzmu epruvetu krvi pa te šalju na torlak gde za jednu mutaciju plaćaš 6000 a ima ih 4. Oni ti kao kažu koje treba da radiš mada mene zeznuli rekli mi da uradim jednu, ja uradila, kasnije kad sam uradila i ostale privatno po preporuci ginekoliga a ne transfuziologa zaključili da imam druge dve mutacije Komentar hematolaga je bio pa dobro kolege iz instituta za transfuziju su postupile potpuno ispravno, sad eto tu je još nešto iščačkano
< Poruku je uredio Lisa Simpson -- 20.12.2015 13:30:20 >
|
|
|
|
RE: Trudnoća i trombofilija 22.12.2015 23:39:17
|
|
|
|
muzicarka
|
Bila sam juce u DZ kod doktorke i pitala je za trombofiliju...Rekla mi je da se to neradi ko nema indikacije a da moze privatno i da je skupo oko 300e. Za d dimer mi je rekla da je normalna vrednost, cini mi se, 250, a da u trudnoci moze da bude i preko 1000 i da je to normalno, ali ona po tom rezultatu ne bi znala da li imam ili nemam... Verovatno sam joj izgledala veoma zabrinuto , pa mi je na kraju dala uput za bolnicu da izvadim , na transfuziji, faktore koagulacije...
|
|
|
|
RE: Trudnoća i trombofilija 23.12.2015 7:50:28
|
|
|
|
Lisa Simpson
|
Muzičarka a zašto ti sumnjaš da imaš trombofiliju? To rade žene koje imaju višestruke spontane ili eventualno ako se dugo lečiš od steriliteta pa ideš na vto, to se ne radi preventivno.
< Poruku je uredio Lisa Simpson -- 23.12.2015 7:54:58 >
|
|
|
|
RE: Trudnoća i trombofilija 23.12.2015 12:39:56
|
|
|
|
muzicarka
|
Vec sam pisala o tome....Malo sam se uplasila citajuci vase postove a i desilo se par slucajeva zenama koje poznajem da je prva trudnoca protekla u redu , bez ikakvih problema a u drugoj izgubile bebu u 8.mesecu zbog trombofilije... Verovatno preterujem...
|
|
|
|
RE: Trudnoća i trombofilija 23.12.2015 13:58:14
|
|
|
|
Maraj
|
Muzicarka u potpunosti te razumem. Tako sam i ja dok sam pokusavala prirodno da zatrudnim gledala sta mogu da ispitam..... ovo naravno nisam a tu je bio problem. Ja nisam imala spontane. Ni jednu trudnocu. 4-5 god smo se mucili sa sterilitetom i u postupku vto dr je trazila da odradim trombofilije i antitela i bio je problem i u jednom i u drugom..... koliko vi vremena pokušavate ?
|
|
|
|
RE: Trudnoća i trombofilija 23.12.2015 22:12:51
|
|
|
|
muzicarka
|
Mi imamo decaka od 3 i po godine. Sada sam trudna drugi put, usla sam u sedmi mesec...
|
|
|
|
RE: Trudnoća i trombofilija 24.12.2015 13:43:50
|
|
|
|
jekiki
|
Evo jedan info, mozda nekome zatreba i bude od pomoci Na VMA sa uputom rade sve cetiri mutacije za trombofilije i u tom slucaju se ne placaju analize. Za sada je sve popunjeno i u martu tek zakazuju za april. Bez uputa isto moze, samo sto u tom slucaju analize se placaju i verovatno moze odmah da se urade
< Poruku je uredio jekiki -- 24.12.2015 13:44:48 >
|
|
RE: Trudnoća i trombofilija 24.12.2015 19:35:39
|
|
|
|
Lisa Simpson
|
Muzicarka treba da razmišljaš pozitivno, nemoj bolovati tuđe bolesti, jer ćeš se iscrpeti bespotrebno, dok odboluješ sve ono što muči druge oko tebe. Malo uživaj.
|
|
|
|
RE: Trudnoća i trombofilija 24.12.2015 22:17:09
|
|
|
|
dddaca
|
Lisa Simpson je potpuno u pravu. Misli pozitivno, to sto se nekome deslo, ne znavi da ce i tebi. Mislim da se ispitivanja na trombofiliju ne rade u trudnoci
|
|
|
|
RE: Trudnoća i trombofilija 29.12.2015 12:20:37
|
|
|
|
muzicarka
|
U pravu ste, moram se opustiti... Inace, uradila sam neka 3 faktora koagulacije kod nas u bolnici i sve je u redu...Valjda ce tako i ostati..
|
|
|
|
RE: Trudnoća i trombofilija 29.12.2015 12:34:29
|
|
|
|
BubaBubica
|
IZVORNA PORUKA: muzicarka U pravu ste, moram se opustiti... Inace, uradila sam neka 3 faktora koagulacije kod nas u bolnici i sve je u redu...Valjda ce tako i ostati.. Naravno da hoće Mislim da se to ne može odjednom pojaviti, sad kad znaš da je sve u redu, opusti se i uživaj još malo u trudnoće, proleti brzo i biće ti žao što nisi više uživala Piši više u temi trudnice, opustićeš se sigurno Slobodno piši šta te muči, videćeš kako je lakše kad izbaciš sve iz sebe i kad se družiš.
< Poruku je uredio BubaBubica -- 29.12.2015 12:35:58 >
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Tumačenje ultrazvučnih nalaza u trudnoćiEDD, BPD, TCD, GS... pomažemo vam da razumete šta znače sve te skraćenice koje ginekolozi koriste za tumačenje razvoja v...
AnaTamara
Preporuka budućim mamama!
Porođaj je sve bliže, pripremaju se stvarčice, između ostalog i Fitolat, koji mi je mnogo pomogao sa prvim detetom, uspeli smo da uspostavimo laktaciju!
Više >>
Anketa
За дојиље.
пеперутка16
Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?