LillyT -> RE: Carski rez (28.1.2010 18:19:23)
|
IZVORNA PORUKA: minavb Na zapadu je opsta anestezija retkost. Uglavnom se carski radi uz epidural. U svakom slucaju, mislim da lekar koji vodi trudnocu , mora zenu da upozna sa svim mogucim scenarijima porodjaja i da se zeni treba omoguciti da izabere. Kaliopi, a sta me pitas?[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image] Nisam bas u fazonu da je na zapadu sve bolje, jer sam ja na istoku, jednostavno bolja mi je i opsta anestezija, nego da mi neko zezne epidural (ako vec nema praksu pa vezba na meni). Da li ti mislis da je tamo neka zena (koja cita samo novine i medicinu iz novina) kompetentna da odluci sta je zdarvije za nju? Sta ako je cula da je tamo neka Bosa iz susednog sela umrla na operaciji, a ista ta nosi veliku bebu i potreban je CR? A takvih ima puno, mozda ne ovde, na ovom forumu, ali ih ima. Ok je ako pricamo o nekome ko je obrazovan ili razume neke rizike, ali sa zdravljem se ne igra. Nekako, ne volim to nase da smo svi svoji najbolji doktori. nadam se da razumes na sta ciljam, nisam za to da bas svako treba da odluci sta je najbolje za njega. I sama znas da su ljudi svi na svoju ruku i da rade po svome (a znam i da to ne volis)
|
|
|
|