Peace*
|
Koliko ste krvarile posle carskog? Da li je to bas obilno krvarenje ili je vise kao obican ciklus? Nakon prvog sam krvarila okruglo 6 nedelja, i to, mogla bih reći prilično, ne baš kao 2-gi dan menstruacije, ali kao recimo 4ti. Nakon okruglo 6 nedelja kao da je neko zavrnuo slavinu. Sa drugim sa krvarila mnogo kraće, više se ne sećam, al nije bilo duže od 2 nedelje, i mnogo slabijim intenzitetom. Šta je uzrok, ne znam. Razlike us CR-ovima su: - prvi u totalu, drugi u spinalu - posle prvog sam pila kapi za skupljanje materice, posle drugog ne. Oporavak posle prvog CR je bio neuporedivo brži. Ne mislim na prvih para dana, to je bilo slično, nego recimo, posle prvog sam već 10 dana nakon CR išla u duge šetnje sa bebom, dok posle drugog sam 14ti dan krenula u šetnju, i sva sreća što je mama pošla sa nama jer mi je starije dete pobeglo, a mene je toliko polela rana da nisam mogla da potrčim za njim, pri tom na trećem ćošku od kuće. Opet, razlika je to što sam kod prvog celu trudnoću odmarala, i nakon porođaja odmarala kad god beba spava, a sa drugim sam radila do 15 dana pred porođaj, a posle porođaja sam želela da se posvetim starijem detetu, tako da sam ga i dizala i kupala, i sve. Nisam odmarala. Sestra je cekala 2 i kusur godine. Mora li opet na carski ili je to individualno po proceni lekara? Saveti lekara za razliku između CR-ova su različiti. Imaš temu Koliko nakon CR novi CR, da ti ne prepričavam. Nakon prvog CR ne mora opet na CR. Recimo, imam drugaricu koja je prvo rodila na CR, a posle 3g drugo prirodno. Krenulo, šta ćeš. I Jeca, bivša formušica, se isto sad pre nepunih 6m porodila prirodno, a prvo je rodila na CR pre 6g.
< Poruku je uredio Peace* -- 9.9.2014 8:36:08 >