Verus -> RE: Carski rez (9.2.2010 16:14:20)
|
kopkalo me je sad ovo! Posto ne znam sta mene ceka na kraju, nasla sam na engleskom: Spinal Block An alternative to the epidural is the spinal block. While very similar to an epidural, the main difference between an epidural and a spinal block is that a spinal block is injected one-time directly into the dura. Just like the epidural, it is injected below the base of your spinal cord. A spinal block can provide pain relief from the chest down for up to two hours. One advantage of a spinal block is that it is quicker to administer than an epidural. If you're progressing rapidly, there may not be time to administer an epidural before birth. Another advantage is that the pain relief is almost immediate, whereas with an epidural there is a 20-minute delay. Znaci, spinalna i epiduralna su veoma slicna sa glavnom razlikom sto se spinalna daje jednom (kao inekcija), u isti deo kicme (dura). I spinalna oduzima od grudi na dole do dva sata. Prednost je sto se moze brzo dati i odmah deluje (moguce da se zato moze dati, ako recimo, majka poradja bez epidurala, vaginalno, nesto se desi i mora hitno na CR gde nemaju vremena da stavljaju kateter epidurala). I druga prednost je sto olaksava bol skoro instantno, dok epiduralu treba oko 20 tak minuta.... Pa znaci sl sr*** drugo pakovanje.....
|
|
|
|