Dora -> RE: Ukradena deca (10.2.2010 17:04:29)
|
Evo i ja da kažem nešto. Sestra od tetke mm je bila kod nas 3 dana u gostima nedavno, i tad mi je ispričala nešto što nisam znala. Naime, 90. god. rodila je zdravo dete u Višegradskoj, doktor koji je porodio je doktor koga optužuju za tu aferu, koji je inače sad negde u SAD, koji je vodio rizične trudnoće i te žene ubeđivao kako su rodile mrtvu decu ili su deca umrla posle rođenja. To je bilo 89. i 90. godine i za to vreme mnogo žena je tako prošlo, sve su kasnije čeprkale i shvatile šta se desilo, a ova žena mi je ispričala svoju priču. Kaže, porodila se mesec dana pre termina, rodila je zdravo dete koje je videla, odneli su ga u inkubator jer je ranije rođeno i sve je bilo super 4 dana. Jednog dana su došli i rekli joj da je beba umrla. Ona je bila jako mlada, zbunjena, dobila je otpusnu listu i na njoj nigde nije pisalo da se porodila. Samo je pisalo da je urađena operacija, postoperativni tok prošao dobro i tako to, uopšteno, ništa konkretno. Posle 10 godina od tog događaja (ona je dobila posle 3 devojčice) njen muž je došao i rekao joj da je na pijaci slučajno sreo dečaka koj je bio isti likom i građom njoj, kaže, nikad nije video da neko tako liči...prišao mu je, pitao ga je koje je godište, mali je rekao 90. i to da je usvojen. Tu je došao u posetu nekome, nije stigao ništa više da sazna, mali je otišao. Nikad više ga nisu videli. Tad su počele sve sumnje, malo su čeprkali i shvatili da je bilo dosta nelogičnosti u svoj papirologiji. Svojim ćerkama je zabranila da imaju momka koji je 90. godište, kaže, sudbina je čudo, nikad se ne zna... Zanimljivo je da se sve priče vrte oko tog doktora. On je vodio samo rizične trudnoće. Tako je valjda bilo najlakše da se izvede sve to. Majke su možda nekim malim delom sebe bile i pripremljene na tako nešto...ne znam. Bila sam u šoku. Nisam je ni pitala kako se oseća. Ne smem ni da mislim o tome...
|
|
|
|