Jele -> RE: Preseljenje u drugi grad - kod muza! (14.3.2011 9:57:51)
|
IZVORNA PORUKA: Anoniman Evo nasa forumasica NENA me podstakla da postavim temu: - kako gledate na preseljenje kod muza ako to podrazumeva odlazak u drugi grad? - da li je to izvor stresa? - na koji nacin se adaptirate? - sta o tome misle one koje nemaju to iskustvo??? iskustva i misljenja.... Evo ja sam se pre manje od godinu dana (već je toliko prošlo [sm=smiley3.gif]) preselila u malo mesto (čitaj: selendru ) odakle je mm i još se nisam navikla, a ne verujem ni da ću uskoro. Ceo život živela u NS-u, gradsko sam dete, volim da izađem napolje a ono ljudi svuda, živo, ne vuku se po ulici u papučama već normalno obučeni, volim da mogu da skoknem na kafu do centra časkom, prelistam novine uz kaficu u Vremeplovu ili negde u Laze Telečkog, volim da blejim po izlozima i lovim sniženja, volim da mogu časkom da se nađem sa sestrom na pauzi da se ispričamo i popijemo kafu, volim što sve mogu časkom sama da obavim - plaćanje računa, banku, nabavku svake vrste - bez objašnjavanja mm-u zašto mi baš to treba kad mu sad dam spisak da on to obavi u gradu [sm=smiley13.gif] - osećam se kao da moram da polažem račune a to mrzim i nemam strpljenja da objašnjavam da mi treba jer ja time čistim, a on ako će samo krpom da čisti da uštedi njeka se onda iste lati.... I tako, samostalna sam jako i ovo čekićanje u kući i to što sad za sve te sitnice zavisim od njega me ubija u pojam.... Nedostaje mi lepota centra, Limana, Dunav, Kej.... - ovde kada pogledam kroz prozor, a mi smo još u sređenom delu - nije mi dobro... Ne volim kad ovde izađem u šetnju gazim po blatu jer se ulice ne čiste, ne volim što me zagledaju babe, ne volim što kad uđem u radnju imam mali izbor stvari, itd... Nismo mi uopšte daleko od grada kada ideš kolima, ali bus ide ređe, ne mogu sa strahinjom i kolicima u smrdljiv (ne lažem stvarno) i krcat bus, a taxi je preskup... Mm ode rano ujutru kolima na posao, a nekada zna da zaglavi i do uveče... sad gledamo da kupimo još jedan auto, ja sam položila vožnju, malo ću vežbati i biće sve bolje kad ne budem kao zatočenik... Ovde nemam nijednu drugaricu, ima pun ... mm-ove rodbine, sestra puno radi i ne može više da na pauzi dođe da se vidimo i tako. Jednostavno volim grad. da je ovo mesto malo lepše, ja sam vizuelni tip, ja bih verovatno sve to lakše podnosila... Da, ja sam u situacijama kad nme neko dira veoma prgave naravi, a ovde moram jako da se kontrolišem jer se svi znaju znaju roditelje mm-a pa i njega od malih nogu i svi svima ćute... Tako da ako ti smrdi komšijin svinjac ti treba da ćutiš, ako ti pale lišće pored kuće i ti se gušiš u dimu treba da ćutiš, ako komšija gađa vazdušnom puškom ptice, a ti se bojiš...- ja ne ćutim, pa mislim da me već ovde gledaju kao oštrokonđu, ali mislim se, ne ugrožavam ja vas, nemojte ni vi mene.... Poenta je da sam ovde došla i zbog mm-a, a najviše zbog dece, da imaju više mesta u samoj kući, ai dvorište i čist vazduh napolju... Ako bude para, ja sam za to da se za nekoliko godina kad porastu uzme kredit i da imamo svoj stan u gradu...
|
|
|
|