bea83 -> RE: Vitamini, folna kiselina (2.11.2011 16:18:14)
|
IZVORNA PORUKA: crazymama ja sam trudna punih 15 nedelja i planiram da uzmem Prenatal od Natural Weltha bez konsultacije sa dr, sta mislite o tome? do sada sam pila 2x1 folnu, 2x1vit c, 1x1 vit e i utrogestan 3x2. utrogestan nastavljam,a ove druge bih zamenila prenatalom. Crazy, ja sam počela da pijem "trudničke" vitamine tek pre dva,tri dana znači u 6 mesecu. Do tada samo folna, vitamin C(od početka) i kompleks B vitamina (od četvrtog meseca). Stav moje dr je da se ne treba kljukati veštačkim vitaminima ukoliko je krvna slika ok, a moja zaista jeste. Sad sam uzela Pregna Vitallity i vrlo sam zadovoljna, konačno nemam više mučnine i prijaju mi. Ovi vitamini ,jedini osim Femibiona sadrže osim kompleksa vitamina i omegu (riblje ulje i td). I sad mi je krvna slika bila super ali zbog sezone virusa i moje sklonosti ka alergijama dr mi je preporučila da počnem da pijem. Što se magnezijuma tiče, pila sam ga sve vreme dok smo mućkali bebicu, prestala sam u trudnoći jer mi je izazivao mučninu ali znam da nije zabranjen, čak je i preporučljiv jer ublažava grčeve i kontrakcije
|
|
|
|