Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Vitamini, folna kiselina 16.10.2011 15:56:29
|
|
|
|
Dok cekam...
|
Da li je neka koristila Pregnancy vitality tablete, tj u pakovanju ima 30 tableta i 30 kapsula kao zelatin izgledaju??? Proizvodi ih Moja apoteka, a kutija izgleda kao kutija za sirup, veca je onako.... Ima li neko iskustva za time?
|
|
|
|
RE: Vitamini, folna kiselina 16.10.2011 16:09:06
|
|
|
|
Nensi*
|
Ja sam to koristila. Te tablete su ti slicne kao Mamavit,a te kao zelatin su ti omega 3 masne kiseline. Dobre su.
|
|
RE: Vitamini, folna kiselina 16.10.2011 16:42:48
|
|
|
|
Dok cekam...
|
Ok hvala Nensi... Koliko dugo se one koriste? Msm glup je malo, u kutiji nema ni uputstvo, sastav tableta je ispisan na spoljnoj strani kutiije....pise kako se uzimaju, ali me zanima koliko dugo, tj do kog meseca se koriste?
|
|
|
|
RE: Vitamini, folna kiselina 16.10.2011 17:50:27
|
|
|
|
Nensi*
|
Ja sam pila do kraja trudnoce,pa i posle dok sam dojila. Mozes to,a i Mamavit,naravno ne zajedno.
|
|
RE: Vitamini, folna kiselina 23.10.2011 12:58:14
|
|
|
|
Guardian
|
Ja sam prezadovoljna Prenatalom - Natural Wealth je proizvodjac. Mamavit mi je jako los, zeludac ih nije hteo, pa to ti je. Inace, Prenatal su i isplativije, traju vise od 3 meseca, i zaboravim kad sam ih kupila. Sastav im je slican, samo sto ove druge sadrze i hrom i Mg.
|
|
|
|
RE: Vitamini, folna kiselina 2.11.2011 12:34:14
|
|
|
|
crazymama
|
ja sam trudna punih 15 nedelja i planiram da uzmem Prenatal od Natural Weltha bez konsultacije sa dr, sta mislite o tome? do sada sam pila 2x1 folnu, 2x1vit c, 1x1 vit e i utrogestan 3x2. utrogestan nastavljam,a ove druge bih zamenila prenatalom.
|
|
|
|
RE: Vitamini, folna kiselina 2.11.2011 12:36:09
|
|
|
|
Olga75
|
oni znaju da izazivu mucninu ali ako mislis da treva da ih zamenis bez konultacije sa dr
|
|
RE: Vitamini, folna kiselina 2.11.2011 12:41:17
|
|
|
|
crazymama
|
prenatal izaziva mucninu? znam da mamavit izaziva i njega namerno nisam htela, jer citam da se mnoge trudnice zale, a prenatal je dosta hvaljen... vodim se onim da posle 4.meseca treba preci na nesto drugo, a nesto mi se ne zove dr samo zbog toga...
|
|
|
|
RE: Vitamini, folna kiselina 2.11.2011 12:42:52
|
|
|
|
Olga75
|
pa iskustva su razlicita , ja sam i od prenatala i od mamavita imala mucnine onda mi je moja dr rekla : ja trudnicima ordiniram pijacu
|
|
RE: Vitamini, folna kiselina 2.11.2011 12:45:25
|
|
|
|
majared
|
Meni je od Prenetala muka. To sam ukaprala kada sam pre neki dan zaboravila da uzmem tabletu i ceo dan sam imala normalan apetit kakav nisam imala od kako ga pijem
|
|
|
|
RE: Vitamini, folna kiselina 2.11.2011 12:48:48
|
|
|
|
crazymama
|
a sta mislite o magnezujumu, meni je pre trudnoce prepisano 350mg magnezijuma za migrenu, od strane neurologa, ali nisam ga pila otkako sam trudna...? nista, nastavicu sa folnom i vit B, ali ne znam da li mi treba jos nesto od 4.meseca..? dodatno cedim narandze skoro svako jutro, jedem mandarine, povrce tu i tamo, ali slazem se da su vitamini sa pijace najbolji. popijem i cink i selen sumeci povremeno, jer mi stalno izlazi herpes :( otkako sam trudna.
|
|
|
|
RE: Vitamini, folna kiselina 2.11.2011 12:52:51
|
|
|
|
Olga75
|
ja sam do cetvrtog pila samo folan sto se tice herpesa , sad mu ne mozes nista ( mislim medikamentozno ) ali ako je labialni ili nasalni onda mozes da ga osusis cinkovom pastom i naravno da poradis na imunitetu
|
|
RE: Vitamini, folna kiselina 2.11.2011 12:57:09
|
|
|
|
crazymama
|
znam, i dr mi je rekao da mogu cinkovu pastu da nanosim, a cink i selen se preporucuju preventivno da bi se poradilo na iminutetu i da bi se sprecilo izbijanje herpesa... ranije mi je izlazio jednom-dva puta godisnje, a sada za 4 meseca 2 puta :(
|
|
|
|
RE: Vitamini, folna kiselina 2.11.2011 13:03:42
|
|
|
|
Olga75
|
za sada samo drzi herppes pod kontrolom imace , moja svekrva je doktorirala na herpesu pa kad se porodis , onda mozda mozes da joj se obratis sto se tice lecenja
|
|
RE: Vitamini, folna kiselina 2.11.2011 13:19:41
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: Olga RR onda mi je moja dr rekla : ja trudnicima ordiniram pijacu mislim da je to najbolje! pa onda ako krvna slika pokaze da treba jos nesto, tek tad dodati. crazymama, ja sam do 5. meseca pila samo folnu, a onda mi je tek dodala gvozdje i kalcijum i samo to i dalje uzimam.
|
|
|
|
RE: Vitamini, folna kiselina 2.11.2011 13:21:05
|
|
|
|
Guardian
|
Crazymama, Meni je Prenatal na primer odlican. Nemam mucnine nikako dok me je Mamavit ubijao. Prenatal inace ima i vise gvozdja, folne i cinka za razliku od Mamavit tableta. Sad kako kome, sve zavisi vidis.
|
|
|
|
RE: Vitamini, folna kiselina 2.11.2011 14:53:52
|
|
|
|
crazymama
|
hvala devojke, uzela sam opet pojedinacno istu turu onoga sto pijem od pocetka, a na sledecem pregledu cu pitati dr za prenatal.
|
|
|
|
RE: Vitamini, folna kiselina 2.11.2011 16:17:33
|
|
|
|
GRGA
|
Drage zene ja trenutno pijem folnak 400......... Ali drugarica me je zvala iz Nemacke kaze da ce da mi posalje nesto za trudnocu koje zene tamo u nemackoj piju,,neki kompleks vitamina..Za tri meseca.Bas se silno radujem1!!!
|
|
|
|
RE: Vitamini, folna kiselina 2.11.2011 16:18:14
|
|
|
|
bea83
|
IZVORNA PORUKA: crazymama ja sam trudna punih 15 nedelja i planiram da uzmem Prenatal od Natural Weltha bez konsultacije sa dr, sta mislite o tome? do sada sam pila 2x1 folnu, 2x1vit c, 1x1 vit e i utrogestan 3x2. utrogestan nastavljam,a ove druge bih zamenila prenatalom. Crazy, ja sam počela da pijem "trudničke" vitamine tek pre dva,tri dana znači u 6 mesecu. Do tada samo folna, vitamin C(od početka) i kompleks B vitamina (od četvrtog meseca). Stav moje dr je da se ne treba kljukati veštačkim vitaminima ukoliko je krvna slika ok, a moja zaista jeste. Sad sam uzela Pregna Vitallity i vrlo sam zadovoljna, konačno nemam više mučnine i prijaju mi. Ovi vitamini ,jedini osim Femibiona sadrže osim kompleksa vitamina i omegu (riblje ulje i td). I sad mi je krvna slika bila super ali zbog sezone virusa i moje sklonosti ka alergijama dr mi je preporučila da počnem da pijem. Što se magnezijuma tiče, pila sam ga sve vreme dok smo mućkali bebicu, prestala sam u trudnoći jer mi je izazivao mučninu ali znam da nije zabranjen, čak je i preporučljiv jer ublažava grčeve i kontrakcije
|
|
|
|
RE: Vitamini, folna kiselina 2.11.2011 16:20:58
|
|
|
|
bea83
|
IZVORNA PORUKA: Dok cekam... Da li je neka koristila Pregnancy vitality tablete, tj u pakovanju ima 30 tableta i 30 kapsula kao zelatin izgledaju??? Proizvodi ih Moja apoteka, a kutija izgleda kao kutija za sirup, veca je onako.... Ima li neko iskustva za time? Tek sad videh post, a ja sam u prethodnom baš preporučila ove vitamine. Meni super prijaju i dr mi je rekla da su odlični. Ali ja ih pijem tek sad, od 6 meseca i uzimaću ih do kraja trudnoće sigurno
|
|
|
|
RE: Vitamini, folna kiselina 2.11.2011 16:51:17
|
|
|
|
crazymama
|
hvala beice, ubacicu opet magnezijum :) valjda mi nece biti muka, a glavobolje su mi nepodnosljive...
|
|
|
|
RE: Vitamini, folna kiselina 2.11.2011 18:23:49
|
|
|
|
jabukica
|
Znate li da u novom broju časopisa Trudnoća (mama) daju tablete PregnaVitality na poklon, ja sam kupila časopis, ali meni je doktorka rekla da pijem femibion 2, zasad njega pijem, a razmišljala sam da jedan mesec zamenim ovima, jer ih već imam, mm mi kaže da ništa ne radim na svoju ruku i bez konsultacije sa doktorkom, tako da zasad pijem femibion, obzirom da mi deluju slično, mislim da ne bi škodilo ni da ih zamenim, zanima me i koliko koštaju PregnaVitality tablete.
< Poruku je uredio jabukica -- 2.11.2011 18:25:38 >
|
|
|
|
RE: Vitamini, folna kiselina 2.11.2011 18:26:20
|
|
|
|
bea83
|
I ja sam kupila uz časopis, odnela dr i ona mi reče da su odlične i da bi mi ih preporučila bez obzira na to što sam ih dobila uz časopis. Vrlo su slične Femibionu.Tako da sam kupila još dva komada i sad imam zalihe do porodjaja
|
|
|
|
RE: Vitamini, folna kiselina 4.11.2011 8:47:03
|
|
|
|
Hristinica
|
Zene, htela sam da vas pitam da li je dovoljno sto pijem samo folnu kiselinu i povremeno magnezijum i gvozdje sumeci?! krvna slika mi je za sada dobra.. Draga moja Dok cekam,uhvatila sam te e i ja sam te tablete i kapsule dobila uz novine i pitala dr za njih, rekla mi je da su dobre, i da se piju od 3.meseca..ali ne znam po koliko e sad ne znam da li su bolje one ili mamavit Moja dr propagira mamavit
|
|
|
|
RE: Vitamini, folna kiselina 4.11.2011 8:54:42
|
|
|
|
bea83
|
Hristinice, dovoljno ti je, ne brini. Ubaci vitamin C (ali neki mali od 200mg) ako ga ne unosiš dovoljno kroz ishranu i mirna si. Pregna Vitallity se piju jedna tableta i jedna kapsula (ona providna) dnevno, ali rano ti je za to. A po sastavu su ovi vitamini malo jači od mamavita, a i sadrže omegu što je jako važno. Naravno izbor je tvoj
|
|
|
Anketa
За дојиље.
пеперутка16
Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?