prase -> RE: Broj obroka/noćni podoj (3.7.2009 21:47:13)
|
Ja se sa svojom sada već skoro devetomesečnom bebom još uvek preganjam oko broja obroka... Evo kako izgleda sada njegov dan, što se tiče obroka: 8h - adaptirano mleko 11h - voće 14h - povrće i meso ili žumance 17h - žitarice, ili kačamak, ili hleb sa mladim sirom, ili hleb sa pekmezom, ili šta nam već padne na pamet 20h - adaptirano mleko Pri tom, ujutro popije 270ml (to je u stvari skoro 300ml, 270 je samo voda), uveče isto (mada vidim da iskapi oba puta do kraja, može dakle i više). E sad, gde je tu problem: ja pokušavam na sve načine da uvedem doručak kao obrok, jer on jede mnogo u svim drugim obrocima i prosto mislim da je tako za njega bolje. Na primer, kada kažem "voće", u njegovom slučaju to je: jedna banana, jedna jabuka, jedna breskva i posle toga kuka da je još gladan pa pojede pola voćnog jogurta od 500ml. Kada kažem povrće i meso, to je 200gr povrća i 100gr mesa. Kačamak? Pojede više nego ja, kao i sve ostalo navedeno... No, nikako nam ne ide. Ako mu smanjim količinu mleka ujutro, urla kao da ga derem. Ako mu smanjim uveče - sutradan se ranije probudi. I tako se vozamo. Normalno, posle 300ml mleka ni ja ne bih bila gladna oko 9-10h, ali on nekada jeste i ako tad jede, mogu da zaboravim ili na voće ili na ručak. Ja digla ruke. Nemam ideju kako da mu izmenim jelovnik u smislu sastava, broja obroka i satnice, a količina adaptiranog mleka raste li raste... BTW, ako mu posle ručka dam 180ml adaptiranog mleka (npr. neće da spava, pa da mu pomognem) - popije kao da nije ni ručao i to se čudom čudi gde je preostalih 120ml. Imam utisak da bi njemu najviše odgovarao jedan konstantan dotok adaptiranog mleka preko celog dana, a osim toga eto može ta 3 obroka i ni makac odatle [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/zmeden.gif[/image]
|
|
|
|