viking -> Kari piletina (5.2.2010 22:19:03)
|
Kari piletina 400g pilećeg filea 2 srednje glavice luka 2 crvene paprike 4 čena belog luka supena kašika karija kafena kašika đumbira (ne znam da li ste primetile da 80% mojih recepata ima đumbir... :) so i biber po želji 250 ml slatke pavlake 3 konzerve paradajz pelata (ili 4, ako vam treba masa) 150g pirinča (najbolje basamati) Iseckati luk, papriku i meso i propržiti na maslinovom ulju tj. ubacivati u šerpu ili vok jedno za drugim sa par minuta razmaka. Dodati paradajz pelat takođe prethodno iseckan na kockice, sipati slatku pavlaku, so, biber, đumbir i kari. Skuvati pirinač. Ja serviram u dubokoj činiji i to tako što prvo sipam pirinač pa u sredini napravim rupu u koju stavim kutlaču piletine. Lepo izgleda, ali ne mora tako, ionako se to posle sve izmeša...
|
|
|
|