Doogie -> RE: Podrigivanje bebice (26.5.2012 0:49:42)
|
IZVORNA PORUKA: crazymama moja skoro nikad ne podrigne, kad se to desi, slavimo [sm=zmeden.gif] stenje kad je spustimo u krevetac i ponekad se grci... CM, mi smo imali vrlo slicnu situaciju! Nece da podrigne, dok je nosamo ona spava ko opijena da je, cim je spustimo stenje i grci se. Ako je podignemo, opet zaspi ko car. Ako je ostavimo, od grcenja se probudi pa place. Mi smo ukapirali da je stomacic bas muci, ja sam samo mislila na poslednjih dva meseca trudnoce, kad sam imala gorusicu pa me teralo da podrignem - uvek sam morala da se malo uspravim u krevetu, bilo mi je nemoguce da to obavim lezeci. Tako da sam imala puno razumevanja za nju. A i posle carskog reza su me bas mucili grcevi, aka gasovi u stomaku, tako da sam imala saosecanja i sa te strane. To znaci da je ona vecinu vremena provela nama na rukama i uspravnom polozaju. Nocu bi je i po sat vremena drzala posle podoja. Elem, pomoglo nam je to sto je ona malo stasala vremenom pa joj je i probavni sistem malo sazreo. Sad npr. ne podrigne nocu posle podoja, zaspi i posle 5min tapkanja po ledjima i drzanja i u polozaju za podrigivanje ja je spustim u krevetac. Ona se malo grci, ali ne stenje, niti je to probudi. E sad, dosta prducka, tako da smo mi zakljucili da je to taj vazduh koji je progutala, jer znate kako kazu: sve sto udje, mora negde i da izadje [sm=smiley36.gif] Druga stvar koju smo uradili, po savetu pedijatra, stavili smo jedan recnik pod dusek, tako da joj je uzglavlje blago pod uglom sada. Mozes to da probas. Ali sigurno je da ce sa nedeljama koje prolaze ona sazrevati i ubrzo prevazici taj problem. Do tada, nosaj je uspravno koliko mozes, to je najbolje sto mozes da ucinis za nju. Mozda mozes i da sedis, mozda ne moras da je nosas, probaj (nisam citala dalje unazad, mozda si i pisala o tome, izvinjavam se ako pisem nesto sto je vec receno). Kod nas je najgore bilo oko trece-cetvrte nedelje. Pre toga manje, a posle sve manje i manje, cini mi se da vec dva meseca uopste nemamo problema sa tim.
|
|
|
|