Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Podrigivanje bebice 3.12.2010 16:18:40
|
|
|
|
Jele
|
IZVORNA PORUKA: red sonia Jele,ne nerviraj se,ova moja je valjda sa 4ili 5 meseci pocela da podriguje kako treba...do tad muke zive/obrni je ovako,onako i posle pola sata tek podrigne Da znaš , žao mi ga je što ga to posle muči...
|
|
|
|
RE: Podrigivanje bebice 4.12.2010 12:48:10
|
|
|
|
Daca88
|
Do kad dizati bebe da podrignu?Ovaj moj nema sanse vise da podrigne na ramenu ili uspravno,ma teorije nema da hoce...nego ja njega stavim u kolica u polusedeci polozaj,on se uhvati rucicama za onu plastiku napred,pa se podigne u sedeci polozaj i onda podrigne ko matori .On se sam postara za svoje podrigivanje,jer ja koliko god ga drzala nece
|
|
RE: Podrigivanje bebice 4.12.2010 13:46:00
|
|
|
|
IVA 11
|
Moj podriguje iz prve, kao momak! Mislim kad beba pocne u sjedjeci polozaj da sjedi, sama podrigne i izbaci sta ima.
|
|
|
|
RE: Podrigivanje bebice 4.12.2010 13:52:23
|
|
|
|
Ivanka 75
|
Moja bebana prvo podrigne na suvo, pa bljucne. I to na ramenu! Uvek nam je krevet pun mleka :-)!
|
|
|
|
RE: Podrigivanje bebice 4.12.2010 13:56:00
|
|
|
|
Anoniman
|
moja bebica podrigne u roku 5 minuta, stavim je na rame ili u polusjedeci polozaj i masiram je po ledjima
|
|
|
|
RE: Podrigivanje bebice 4.12.2010 13:56:10
|
|
|
|
Olga75
|
Marija skoro nikada nije podrignula posle podoja , uglavnom bi bljucnula i to je bilo to .
< Poruku je uredio olga75 -- 4.12.2010 14:01:24 >
|
|
RE: Podrigivanje bebice 4.12.2010 13:56:47
|
|
|
|
IVA 11
|
I nama je tako bilo u pocetku, a posle gotovo i da nema bljuckanja...
|
|
|
|
RE: Podrigivanje bebice 4.12.2010 13:57:57
|
|
|
|
Nensi*
|
IZVORNA PORUKA: Ivanka 75 Moja bebana prvo podrigne na suvo, pa bljucne. I to na ramenu! Uvek nam je krevet pun mleka :-)! Eeeee,da vidis na sta nama lici zid u spavacoj sobi
|
|
RE: Podrigivanje bebice 4.12.2010 15:03:55
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: nensi27 IZVORNA PORUKA: Ivanka 75 Moja bebana prvo podrigne na suvo, pa bljucne. I to na ramenu! Uvek nam je krevet pun mleka :-)! Eeeee,da vidis na sta nama lici zid u spavacoj sobi
|
|
|
|
RE: Podrigivanje bebice 20.4.2011 20:55:21
|
|
|
|
dejana007
|
jaoj i ja imam problem, retko ali retko podrigne, samo ponekad bljucne i onda ga muci stomacic a meni ga zao jer jos je mali. tek sad videlaq ova 3 nqacina, nadam se da cu primeniti prvi i da ce to pomoci.
|
|
RE: Podrigivanje bebice 20.4.2011 22:13:09
|
|
|
|
bojanica7
|
dejana, nemoj se brines, gala nije umela da podrigne do treceg meseca. ali nikad. uvek je bljuckala, posle svakog sisanja. a sad podrigne ili cim je podignem ili uopste. i bljucka kad se uzbudi
|
|
RE: Podrigivanje bebice 21.4.2011 5:29:04
|
|
|
|
dejana007
|
Hvala bojanice :-) Ja evo cele noci presedeh uz njega. Slabo i bljucka i slabo podriguje. Uglavnom stuca i kao da pokusava da podrigne, ali samo pravi grimase i odustane. Drzala ga uspravno na svoje levo rame, al nista. Sta je tu je. Mozda i on vremenom nauci sta treba da radi :-)
|
|
RE: Podrigivanje bebice 21.4.2011 9:42:27
|
|
|
|
Sanjica26 RR
|
dejana, a da probas da ga stavis na stomacic. Ja tako moju Teodoru stavim. Vise puta pomaze.
|
|
RE: Podrigivanje bebice 21.4.2011 10:07:17
|
|
|
|
dejana007
|
hvala sanjice na savetu, pokusacu. u porodiliszte mi rekli zataj polozaj da je ugodan za bebu, ali ja se plasila tako da ga stavim. mada moracu da pobedim strah
|
|
RE: Podrigivanje bebice 21.4.2011 10:12:32
|
|
|
|
IVA 11
|
Kad se tek rodio meni je stalno podrigivao preko ramena ga stavim i malo nagnem glavicu i caskom podrigne. Oko 4-og mjeseca je na stomaku, a oko 6-og u sjedjecem polozaju.
|
|
|
|
RE: Podrigivanje bebice 21.4.2011 10:15:23
|
|
|
|
Anoniman
|
Dejana, upravo ovo što su ti ostale mame rekle - preko ramena , malo na stomačić ... Nemoj se sekirati i ako ne podrigne, moja Nina isto nije podrigivala jaaako dugo, a evo sad kad rigne - k'o magare . I ako ga stavljaš na spavanje a nije podrignuo - stavi ga na bok i to je to, ako podrigne neće aspirirati .
|
|
|
|
RE: Podrigivanje bebice 21.4.2011 10:21:18
|
|
|
|
eni26
|
Evo i mene da se oglasim . I Ema nije pdrigivala u pocetku ,samo bljucne posle podoja i posle mirna,al u zadnje vreme pocela je podrigivati , al ga podrigne onako muski Ne uvek,tako da ne moras brinuti.
|
|
|
|
RE: Podrigivanje bebice 21.4.2011 16:32:20
|
|
|
|
Ana007
|
Moja V je podrigivala i to onako muški . Na tatu
|
|
RE: Podrigivanje bebice 29.9.2011 23:23:24
|
|
|
|
mikica sa
|
imam problem sa njegovim podrigivanjem nocu zadnjih nekoliko puta. nekad uopste ne podrigne jer automatski posle hranjenja zaspe i nema sanse da podrigne. koju metodu tad da primijenim posto ova prva odnosno rame ne pomaze?
|
|
RE: Podrigivanje bebice 29.9.2011 23:53:08
|
|
|
|
Anoniman
|
mikice, stavi ga preko kolena. tako ce tesko zaspati. drzi ga tako neko vreme pa ga podigni. trebalo bi onda da podrigne. skoro sam cula za jednu metodu i kod nas nekada upali. beba se mora prvo malo promuckati pa se onda naglo zabaci na rame. inace, i moja k ima problema sa podrigivanjem. a kad ne podrigne, bude problema... velikih
|
|
|
|
RE: Podrigivanje bebice 29.9.2011 23:58:11
|
|
|
|
vukosava
|
IZVORNA PORUKA: mikica sa imam problem sa njegovim podrigivanjem nocu zadnjih nekoliko puta. nekad uopste ne podrigne jer automatski posle hranjenja zaspe i nema sanse da podrigne. koju metodu tad da primijenim posto ova prva odnosno rame ne pomaze? Moja je zaspala koliko hoces puta da ne podrigne.
|
|
|
|
RE: Podrigivanje bebice 30.9.2011 0:01:04
|
|
|
|
lesica
|
Mikice, a da probas da ga drzis uz sebe. To je kod nas palilo-bebac ledjima naslonjen na tvoj stomak i grudi u uspravnom polozaju,tvoja ruka preko njegovog stomaka i onda bukvalno marsiranje po sobi.
|
|
RE: Podrigivanje bebice 30.9.2011 0:07:37
|
|
|
|
Anoniman
|
Ako je beba budna, staviti je na stomak, a u nivou lica mahati nekom igračkomili nečim što će joj privući pažnju. Kada beba "skonta" igračku, igračku onda podizati na gore da beba izdiže glavu i pogled ka igrački. Tada će podrignuti. Nama tako rekli, probali, svaki put upalilo.
|
|
|
|
RE: Podrigivanje bebice 30.9.2011 8:32:44
|
|
|
|
Crvenkapa85
|
ja mihajla uvek na stomak i podrigne u roku 10sekundi ,onako fino za medalju ...al nocu ne
|
|
|
|
RE: Podrigivanje bebice 30.9.2011 9:08:02
|
|
|
|
bubisarba
|
Moja beba retko hoce da podrigne, ja je obicno stavim u krevetac na bok, pa ponekad malo i bljucne. Ali ona vrlo cesto stuca, na znam da li to ima veze sa tim sto ne moze da podrigne?
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Pripremite bebinu kožu za hladno i vetrovi...Od najranijeg perioda detinjstva potrebna je pravilna nega dečije kože kvalitetnim preparatima koji neguju i obnavljaju ...
Šta određuje krvnu grupu bebe?Roditelje često zanima koje će krvne grupe biti njihovo dete, naročito ako je jedan od roditelja Rh negativan. Pogledajt...
Anketa
За дојиље.
пеперутка16
Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?