Anoniman -> Indikacije za CR (25.2.2009 19:30:08)
|
Iz teme o kateteru... IZVORNA PORUKA: Verus Tasha, moja prijateljica se porodila ovde (SAD) prirodnim pute, znaci bez epiduralen (kada kazem prirodno mislim onako kako je priroda stvorila, ne svidja mi se kada neko kaze "Prirodan porodjaj" a koristi epiduralnu??), ona ima dioptriju -10 ili -11 i jos davno su joj rekli da nece moci prirodim pute (dok je jos bila u Srbiji)> ovde su joj rekli da su to zastarela razmisljanja i da to uopste nema veze sa tim. Prosao porodjaj, 12+ sati, i evo je i ona i beba OK, mala je sada jos malo 6 meseci stara! IZVORNA PORUKA: Tasha RR To nema veze samo sa dioptrijom, ali ja imam sem dioptrije i cilindar i astigmatizam. Ustvari, nije fora u dioptriji nego u, ako sam dobro shvatila, nekim mišićima u očnom dnu. Slikovito mi je objašnjeno ovako: ukrsti prste na rukama (palac leve, palac desne, drugi leve, drugi desne...), nabi ih do kraja da nema lufta među njima, da ti koreni prstiju dođu jedan do drugog. Tako treba da izgledaju mišići (ili već to nešto... nervni završetci u očnom dnu). Sada razvuci malo prste, da se koreni prstiju ne dodiruju, napravi labaviju vezu ustvari... ukoliko tako izgledaju ti nervni završetci u očnom dnu, u tom slučaju postoji velika šansa da, pri naprezanju, se ti nervni završeci još više raziđu (dioptrija se još pogorša) ili da puknu (pa da postaneš slepa). Eto, tako su meni obajsnili... nadam se da ste uspele da me razumete.
|
|
|
|