RE: Indikacije za CR (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Trudnoća i porođaj

Poruka

Peace* -> RE: Indikacije za CR (13.11.2014 8:47:27)

IZVORNA PORUKA: Njica

Peace, takodje ekonomista[sm=bravo.gif][sm=smiley36.gif]. Pregledacu pa cu videti, nisam zaista znala da oci imaju veze sa porodjajem tj. ocno dno. Hvala i tebi na odgovoru, ja te fino razumeh!

[sm=smiley4.gif]

Bitno da smo se razumele.

S druge strane, reći ću ti da velika većina žena ne zna za to sa očima, porode se najnormalnije i ne bude im ništa...

I pitanje je dal bih ja to sve ganjala da tada nisam imala paničan strah od prirodnog porođaja (eh, da mi je ove pameti bilo tada), i da nije bilo tog lošeg iskustva sa prabakom.

jess021 -> RE: Indikacije za CR (31.5.2015 14:25:51)

Da li je vto obavezna indikacija za cr?!
Ima li neka da se nakon vto porodila prirodno?
Ja sam kontala da bi najradije prirodno, ali kad bolje razmislim cr je najbezbedniji za bebu.
Bas cu pitati dr sledeci put.

Anoniman -> RE: Indikacije za CR (31.5.2015 14:34:51)

jess u prosloj trudnoci sam imala nekoliko drrugarica sa rr sto su isle na vto, pa prirodan porodjaj, mozda zavisi i od doktora...

suzi kju -> RE: Indikacije za CR (31.5.2015 14:41:38)

Meni su, čim su ustanovili trudnoću, rekli doguraj do devetog pa te porađamo carskim rezom, blizanci su, još kod mene i jednojajčani, nema dileme da ću na carski.
A kad je jedna beba, bez obzira bila vto ilu prirodno, ako moze prirodnim putem onda tako.

jabudic -> RE: Indikacije za CR (31.5.2015 14:48:24)

Ja mislim da VTO uopšte nije indikacija za carski, u slučaju da trudnoća protiče uredno.

jess021 -> RE: Indikacije za CR (31.5.2015 15:23:53)

Suzi, kod blizanaca pretpostavljam da ide cr.
Cini mi se da je Maraj pisala da dr preporucuju carski ako je vto.
Nadam se da ce se javiti neka mama koja je isla na vto.
Vidim i na prethodnim stranicama da su zene pisale da vto jeste indikacija za cr.

eca89 -> RE: Indikacije za CR (31.5.2015 16:24:50)

IZVORNA PORUKA: jess021

Da li je vto obavezna indikacija za cr?!
Ima li neka da se nakon vto porodila prirodno?
Ja sam kontala da bi najradije prirodno, ali kad bolje razmislim cr je najbezbedniji za bebu.
Bas cu pitati dr sledeci put.

Jess, mislim da se naša Wivern porodila prirodno, a išla je na vto, nemoj me 100% uzimati za riječ, ali mislim da jeste.

Anoniman -> RE: Indikacije za CR (31.5.2015 16:26:40)

jeste, wiw je isla na vto, i porodila se prirodno..

jess021 -> RE: Indikacije za CR (31.5.2015 19:08:54)

Hvala, znaci da nije obavezno.

wivern -> RE: Indikacije za CR (1.6.2015 11:49:16)

VTO nije indikacija za carski, i zene su u pravu ja sam se porodila prirodno. Meni je to dosta znacilo jer mi je ostao jedan eskim koga bih htela sto pre da pokusam [sm=smiley36.gif]

jess021 -> RE: Indikacije za CR (18.6.2015 16:16:46)

Danas sam pitala doktorku za cr, kaze da nikako vto nije indikacija za cr, ali da se dosta vto trudnoca zavrsava sa cr.
Jos jedan pregled idem kod nje, to ce biti negde 30. nedelja, a onda se dogovaramo za porodjaj i da nastavim preglede kod doktora koji radi u Betaniji, to ce najverovatnije biti dr Bjelica.

Anoniman -> RE: Indikacije za CR (18.6.2015 16:46:05)

Jess dr. Artur Bjelica???

jess021 -> RE: Indikacije za CR (18.6.2015 16:48:39)

Da, da. Znam ja njega iz Betanije, on mi je radio aspiraciju i transfer.
Znas za njega?

Anoniman -> RE: Indikacije za CR (18.6.2015 16:50:54)

Kako ne znam , covek mi je bio profesor , radio kod nas na faxu,drzao mi 5 predmeta, na prvoj i drugoj godini, on je uopredo zavrsio i psihologiju i medicinu, sjajan covek, verujem da je i dobar lekar!
Nama je jedno vreme za katedru bila glavna prof. Nila Kapor pa je dovela sjajne strucnjake na nas fax da predaju, neki su otisli, a neki su jos uvek tu ...

jess021 -> RE: Indikacije za CR (18.6.2015 16:53:27)

Da, znam ja da je on i psiholog, imas na netu njegovu biografiju, da ne poverujes sta je covek sve zavrsio.
Super je i kao ginekolog.
Jao kad se set_im, mislim da sam kod Nile polagala razvojnu psihologiju, kad to bese.

Anoniman -> RE: Indikacije za CR (18.6.2015 16:55:15)

Znam, nama je bilo mnogo zao kada je otisao, a tako je miran i fin covek , i pun je znanja! Svaka mu cas_t!

Predavala nam je i jedna Djedrji Erdes Kavecan, i Djurdja Solesa Grijak, pa jedna Lada, za sada je ostala samo prof . Dusanka Djurovic, ona nam drzi sve klinicke predmete...

pipi_coco -> RE: Indikacije za CR (21.12.2015 21:21:59)

Negdje sam procitala da su prethodne operacije na maternici indikacija za CR, da li neka od vas ima takva iskustva?
Moja dr mi još nije ništa spominjala, jer valjda misli da je još rano, ili ce to prepustiti onome dr koji ce mi voditi trudnocu zadnji mjesec na klinici, šta ja znam.

Uglavnom ja sam u aprilu 2014 imala operaciju i imam rez na stomaku kao kod CR, istina nisu mi otvarali maternicu ali su skidali miom sa njenog vanjskog zida.
Sad me to baš nešto kopka [sm=smiley13.gif]

IvanaSK RR -> RE: Indikacije za CR (6.1.2016 18:54:00)

I ja sam citala da su prethodne operacije, miomi, indikacija za carski.

wivern -> RE: Indikacije za CR (6.1.2016 18:58:00)

Ja imam miom i nije bio indikacija za CR a koliko znam oziljak na materici jeste indikacija.

IvanaSK RR -> RE: Indikacije za CR (6.1.2016 19:18:31)

Moja drugarica ima miom i letos se porodila,doktor je bio carski, nije rekao da mora, ali bi on ipak radio carski.
Ja cu uskoro videti kakva je prica za carski rez posle prvog, a razlika je 8 godina.

vocicana -> RE: Indikacije za CR (6.1.2016 19:43:36)

E sada sma pop....ela, izbacilo me [sm=smiley35.gif]!
Moj fah, apsolutno indikacije za sekciju su:
Prethodno rodjeno dete cr za dve I vise godina kao I sve koje su imale neporodjajni rez na materici u dijagnosticke svrhe zbog mogucnosti pucanja oziljka na zidu materice
Sve zene sa vto u jako zrelim godinama I odredjenim rizicima od posledice prirodnog porodjaja
Visoka dioptrija, sve preko ;+2...-2...zbog slepila koje moze nastati kao posledia napinjanja iz lica ne iz stomaka sto vecina prvorotki radi na prvim porodjaju
Karlicno okrenuta beba kao I multiple trudnoce
Povrede kicmenog stuba, to se odnosu na cr u opstoj anesteziji kakav ce biti moj, zbog pretece nepokretnosti
Osobe koje iz nekog razloga imaju ugradjene stentove u donjim ekstremitetima
Apsolutno kontraindikovan cr je kod veoma gojaznih zena sa prosirenim venama, jer dolazi do masne embolije zbog lezanja I duzeg perioda oporavka, najvece donjih ekstremiteta I pluca, veoma opasno!
Mislim da sam se svega set__ila.

IvanaSK RR -> RE: Indikacije za CR (6.1.2016 19:48:03)

Znaci, Voci, kod mene ce biti kako doktor odluci, jer je proslo osam godina?

wivern -> RE: Indikacije za CR (6.1.2016 19:52:32)

IZVORNA PORUKA: vocicana

Sve zene sa vto u jako zrelim godinama I odredjenim rizicima od posledice prirodnog porodjaja
Visoka dioptrija, sve preko ;+2...-2...zbog slepila koje moze nastati kao posledia napinjanja iz lica ne iz stomaka sto vecina prvorotki radi na prvim porodjaju

Voci kod ova dva moram da te ispravim.
Dioptrija da ali ne od +2 i -2 nego mnogo veca. Ja nosim -3.25 i nije mi bila indikacija za cr, uredno pitala zbog mene.
VTO nije indikacija za cr, da - cesce se radi ali nije indikacija. Uredno pitala zbog mene i na kraju se i sa vto, i miomom i dioptrijom porodila prirodno.

IvanaSK RR -> RE: Indikacije za CR (6.1.2016 19:55:12)

Wivern, gde si vodila trudnocu i gde si se poradjala?

wivern -> RE: Indikacije za CR (6.1.2016 20:02:00)

Porodila sam se u frontu, trudnocu sam vodila privatno a indikacije za cr mi je potvrdio dr u skolici roditeljstva dr Zivanic (inace bivsi dr u frontu) i moja dr privatno.

Stranica: <<   < Prethodna stranica  5 6 7 [8] 9   Sledeća stranica >   >>