Contesa
|
Postovana Mrs. Lidija 011, U principu ne komentarisem necije rezultate, reda radi, a najvise i da ne nastane neka zabuna, plus ovo nisu ni vasi podatci, nego neke zene u situaciji, a niste postirali nista, odnosno koje su joj dijagnoze, zasto i kako je izgubila bebe i sl. ali komentarisem najvise da bi i drugi videli, kako ovo nisu realni podatci i kako ove nalaze koje ste postirali, ne korespondiraju sa njenim realnim sansama. Ja ovo kazem, ponavljam na nevidjeno, niti znam pacijenta, niti sam u toku sa njigovim file-om. Pod hitno da se ponove rezultati, jer ne korespondiraju jedni sa drugima, ne moguce je uporediti rezultate na 2d i 3d tek tako, kao prvo i drugo, njeni rezultati radjeni u oktobar, ako su stvarno njeni, verujem da nisu tacni. Evo i zasto, tako predobar nivo FSH i LH, ne korespondira sa zenom u 42 god. zivota, pa jos i sa 3 IVF, ni slucajno. Licno znam zenu, koja je imala FSH 4 u 43 godini, ali brilijantnu ovarijalnu-nepotrosenu rezervu, znaci osim dobre genetike, nikad nije stimulirana, nikada radjala, nikad abortirala, nikada IVF-pogotovo duzi protokol, znaci to je gotovo ne moguce, zao mi je, ali tako je......pogledajte rezultate svih nasih prijateljica na sajtu, necete naci FSH:LH gotovo identican i jako nizak, 5 i nesto, ne vjerujem prvo tome, a vecina tih devojaka, nema ni 30 godina zivota. Dr. jako bitno je, da su svi ostali hormoni jako dobro niski, isto u tome ne vjerujem, jer to ne korespondira sa konacnim rezultatom AMH, koji je u tragovima. Ili je laboratorija zeznula stvar, ili su hormoni ne realno preniski, jer je radjen panel hormona na 2d, mora se raditi na 3d ili 4d, cak i 5d, daje bolje rezultate negoli ovo. Vec u maju, se vidi potvrda onoga o cemu pricam, a to je, da se radi o smanjenoj ovarijalnoj rezervi, znaci nije moguce da u maju su joj AMH i inhobin B, perfektno dobri, a da su 6 meseci prije u tragovima, nema sansi, eto vam drage moje forumasice, eklatantan primer, zasto se AMH nigde u Americi ne uzima ozbiljno, on nikako ne moze da se podobri, on nazalost uvek ide u sve manjem broju, a kod nje postoji i inverzija u njemu, znaci hormonse analize nisu validne uopste. Konacno, u maju njen FSH je visi, iako je u normali, sve do 10 je normal, ali vrhunske devojke tu, imaju ovaj broj a su ispod 30 leta, a da vidim ne vjerujem da zena svojih 42 godina sa 3 propala IVF moze da ima taj FSH i LH, ako bas hocete. Da sam u pravo govore i dr. hormoni koji su poviseni, a to su estrogen-E2, koji iako se vodi u normali, na gornoj je granici, prolaktin isto....cim se krene u manju i slabiju ovarijalnu rezervu, onda se FSH, LH, E2 povecaju, bez povratka i to ukazuje na odsustvo ovulacije, na umalo kraj price, pogotovo u tim godinama, zao mi je, ali svaka ozbiljna klinika u Americi, bi poslala zenu na donor jajnu celiju, niko ne radi IVF po 4 put pogotovo na zenu u tim godinama, ni slucajno i niko nece da poveruje u ove rezultate. Inace ako je sve ovo tacno, u oba slucaja je TSH jako, jako dobar, sto ukazuje na postojecu plodnost. Za kraj, mora se znati, zasto se gube bebe, prave se ispitivanja za iste, a u Americi za vakave slucajeve odmah kazu donor, ako neko hoce, moze pokusati IUI sa clomifenom, ako zena uopste ovulira, jer ovde nije rec samo o smanjenoj ovarijalnoj rezervi, vec i o ovarijalne celije niskog kvaliteta, ako je to razlog spontanih, ako je sve ostalo OK. Oprostite, ali mislim da ovo je ozbiljniji slucaj, potrazite si i drugo i trece misljenje, idite u par klinika i preradite hormone u 3 konsekutivna ciklusa u isti dan ciklusa, kako bi se znalo, sta i kako dalje. Hvala na paznji.
|