imammalovremena
|
Pzdrav svima,nova sam na forumu i ocajna jer se nalazim bas na prekretnici sta da uradim.Imam 41.godinu i iza sebe 5 stimulacija,4 transfera,(2 stimulacije neuspjesne i ne racunam iz 2005.god).Moja istorija je ovakva: -2008 IVF ,kratki protokol,jer je dr. rekla na osnovu postupaka iz 2005 da mi dugi ne odgovara,4 js,2 blastice vracene,beta 0,poslije nadjen septum,otklonjen,2.put radjena laparoskopija,jedna tuba gracilno prohodna,druga ne ,motilitet tuba slab.otklonjen miom uradjen driling jajnika -2011 IVF,druga klinika,kratki protokol,rekli da je moj bioloski sat mladji nego sto imam godina,bilo je antralaca mjerenih 5.dan ciklusa,potroseno 22 gonala f,11 menopura,4 cetrotida,AMH je tada bio,i samo tada sam ga radila jer je kod nas jako skup,a poslije mi ga niko nije ni trazio u narednim postupcima,znaci vrijednost mu je bila 0,99 ng/mol,spermiogram i spermokultura uredni,sve ostalo ok,6 folikula,6 js,6 embriona,svi vraceni 3.dan,biohemijska trudnoca do 6.sedmice pracena nenormalnim bolovima od samog pocetka,tacnije od 3.dana nakon et -u decembru 2011 pred IVF 7 antralaca koji su samo od oka pogledani i receno mi je da sam u perimenopauzi sto me je dotuklo,i to 9 ili 10 dan ciklusa je gledano,nisam mogla odmah na mikroginon,tek je IVF zakazan za april i tada sam imala dugi protokol,dr.ista koja mi je radila IVF 2008 i koja je rekla da ne odgovaram dobro na dugi ali eto mislila sam tako treba.1 folikul .1 nezrela js,tj kakva je bila i ne znam tacno ali nije se uopste ni malo oplodila ni dijelila.supresija decapeptyl+monopur+stop injekcija -septembar 2012,kratki protokol sa supresijom,isti dr. kao predhodni i 2008,decapeptyl+menopur,2 folikula 1 js oplodjena,3.dan vracen cetverostanicni embrion,beta 0 -decembar 2012,isti dr.kratki protokol,svi protokoli imaju mikroginom pred postupak,ovaj put sam trazila bez decapeptyla i sa 21 dan mikroginona.ukupno 45 gonala i menopura +5 cetrotida i samo jedna jedina jajna stanica,oplodjena ,3.dan vracena sestoosmostanicna?,nikakvih simptoma ,nista... Ja sam sada skroz u nedoumici i psihicki i materijalno slomljena ,znam da moram dalje ali i suprug mi je sve vise bez nade sto mozda jos vise boli.Preporucen mi je sledeci klomifen+menopur,mada ja zaista ne znam da li vrijedi trositi te pare ako bude opet uzalud ili ih cuvati za Prag,s tim da ja i nemam jos tih para,ali opet mislim bolje da se zaduzujem uzalud,bolje da taj dug cuvam i da idem na donaciju,a opet s druge strane mozda mi sada i uspije pa cu i sebe i supruga zastititi od borbe za Prag,sto bi ja i najvise voljela ali...Contesa,Anoniman,Verolina,evo napisacu i hormonski status pred ovaj zadnji IVF i molim vas da mi bar malo rasvijetlite da mogu donijeti odluku sta da radim,a cula sam se i sa klinikom u Pragu,oni mi kazu da na osnovu AMH idem samo na donaciju,eto zar i to tek tako?Imunoloske pretrage su sve ok,spermiogram,spermokultura ok,ja imam povremene anemije koje regulisem i nakon IVF u aprilu prosle godine koristim terapiju za prolaktin i TSH,koji je sada regulisan,suprug je bio zarazen trihinelom,ne znam da li to ima kakvog uticaja kada se oplodi js,pa da utice na embrion.prolaktin 188(ref.vr. 102-496), TSH 0,397 ( 0,270 - 4.200), FT4 19 ( 12-22), LH 6,4 (2,4 - 12,6), FSH 8,4 (3,5 - 12,5), progesteron 0,33 ( 0,22 - 1,5 ),testosteron 0,18( 0,06 - 0,82),estradiol 31,84 (12,5 - 166 ),DHEA-S 82,3 ( 60,9 - 337,0) ,sve radjeno 3.dan ciklusa.jos jednom da napomenem da sam taj AMH radila samo jednom i to u toj drugoj klinici ,a ovdje za sve ostale mi to niko nije trazio.hvala vam unaprijed,nadam se da cu razrijesiti ispravno ideju,hvala i ostalim curama koje nisam imenovala
|